ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πέντε απλά βήματα που θα βοηθήσουν την οικογένειά σου να ζει καλύτερα κάθε στιγμή

Πέντε απλά βήματα που θα βοηθήσουν την οικογένειά σου να ζει καλύτερα κάθε στιγμή

«Πώς θα ζούμε καλύτερα με την οικογένειά μας, τους δικούς μας ανθρώπους;», το μέγα ερώτημα τη σήμερον ημέρα!

Το ζητούμενο για όλους, ανά πάσα στιγμή. Ήρθε η ώρα το θέμα να απαντηθεί και το πρόβλημα να λυθεί οριστικά. Με πέντε απλά βήματα, αλλάζουμε ουσιαστικά την καθημερινότητα και τη ζωή μας, κερδίζουμε χρόνο και κυρίως κερδίζουμε στιγμές!

  1. Κάνουμε μαζί τις δουλειές του σπιτιού

Τέρμα τα «καθίστε εσείς εδώ, εγώ έχω δουλειές να κάνω». Πλέον, θα τις κάνουμε όλοι μαζί, απλώς η μαμά θα αναλάβει τις… επικίνδυνες αποστολές. Θα πλύνουμε μαζί τα πιάτα, θα απλώσουμε μαζί τα ρούχα, θα βάλουμε μαζί σκούπα και θα ξεσκονίσουμε μαζί. Και τόσα άλλα που κάνουμε καθημερινά. Γιατί ενώ θα κάνουμε τις καθημερινές μας δουλειές, ή ακόμα περισσότερο τις εβδομαδιαίες, θα περάσουμε χρόνο μαζί, θα διασκεδάσουμε και θα επικοινωνήσουμε. Θα δημιουργήσουμε κοινές εμπειρίες, κοινούς κώδικες επικοινωνίες και στο τέλος της ημέρας, θα είμαστε τόσο μα τόσο ικανοποιημένοι. Κι ας μην έχει ξεσκονιστεί τέλεια το έπιπλο, κι ας έχει το απλωμένο μπλουζάκι δέκα μανταλάκια πάνω του!

  1. Μοιράζουμε τις εξωτερικές μας υποχρεώσεις

Τις εξωτερικές υποχρεώσεις μας δεν μπορούμε και δεν θέλουμε να τις αποφύγουμε. Γιατί αν περνάμε χρόνο με τα παιδιά στο σπίτι δημιουργώντας εμπειρίες, αυτό θα γίνει ακόμα καλύτερα και περισσότερο, έξω από το σπίτι. Μόνο που καλό θα είναι να αποφύγουμε να βγούμε από τις 7 το πρωί, να επισκεφθούμε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες και να γυρίσουμε στο σπίτι στις 3 το απόγευμα. Μοιράζουμε τις δουλειές και τις ομαδοποιούμε σε μικρά και λειτουργικά σύνολα. Για παράδειγμα, πάμε με το παιδί στην εφορία και στο κρεοπωλείο που είναι πολύ κοντά. Μια άλλη μέρα θα συνδυάσουμε το ταχυδρομείο με το σούπερ μάρκετ και μια τρίτη έξοδος θα αφιερωθεί στα καινούρια παπούτσια που χρειαζόμαστε για το σχολείο.

  1. Βρίσκουμε απλές λύσεις στα προβλήματά μας

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να πονοκεφαλιάζουμε για το αν θα βρούμε συνεργείο για το σέρβις του αυτοκινήτου μας, να αναρωτιόμαστε αν η ασφάλιση που επιλέξαμε είναι ιδανική για εμάς ή πληρώνουμε υπερβολικά πολλά για ένα όχημα που δεν χρησιμοποιούμε και τόσο, γιατί υπάρχουν προγράμματα που καλύπτουν κάθε μας ανάγκη. Αρκεί για μία φορά να το ψάξουμε, να βρούμε αυτό που μας καλύπτει και να «ξεγνοιάσουμε». Έτσι μόνο θα αποκτήσουμε ηρεμία, θα διώξουμε το άγχος και θα μπορέσουμε να κερδίσουμε κάθε στιγμή περισσότερα.

  1. Παρακολουθούμε όλοι μαζί ένα πολιτιστικό θέαμα

Είτε είναι μια παράσταση, είτε μια ταινία, είτε μια συναυλία, είτε ένα κουκλοθέατρο είτε ένας αθλητικός αγώνας, βρίσκουμε κάθε βδομάδα να κάνουμε κάτι όλοι μαζί, ως οικογένεια. Όσο πιο δημιουργικό είναι αυτό το «κάτι», τόσο το καλύτερο για όλους μας, καθώς εκτός του ότι θα διασκεδάσουμε και θα κερδίσουμε ποιοτικό χρόνο όλοι μαζί, η κοινή μας εμπειρία θα γίνει τροφή για συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για πολύ καιρό μετά. Τα παιδιά συνηθίζουν και αποκομίζουν οφέλη που μόνο η ενασχόληση με τον πολιτισμό μπορεί να τους δώσει, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε πως αντίστοιχα οφέλη αποκομίζουμε και οι ενήλικες.

  1. Οργανώνουμε τακτικά ένα οικογενειακό ταξίδι

Είναι φυσικά πολύ δύσκολο να πραγματοποιούμε κάθε εβδομάδα ένα ταξίδι, ακόμα κι αν πρόκειται να γίνει με την ασφάλεια και την άνεση του αυτοκινήτου μας. Μπορούμε, για παράδειγμα, να πραγματοποιούμε μια εκδρομή κάθε εξάμηνο την οποία, ωστόσο, θα οργανώνουμε καθόλη τη διάρκεια του εξαμήνου. Θα ασχολούμαστε με τον προορισμό, θα ενημερωνόμαστε για την ιστορία του, τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες… Αφιερώνοντας λίγη ώρα την εβδομάδα «ταξιδεύουμε» και απολαμβάνουμε την κάθε στιγμή! Για να συμβούν όμως όλα τα παραπάνω, πρέπει να είμαστε σίγουροι πως το κάθε μας ταξίδι θα γίνεται με ασφάλεια και άνεση. Στην περίπτωση, λοιπόν, που το δικό μας όχημα δεν μπορεί να μας προσφέρει και τα δυο, τα καλά νέα είναι πως σήμερα έχουμε την επιλογή να τα αποκτήσουμε, αγοράζοντας με εγγύηση -και μέχρι το τέλος του χρόνου με μεγάλη έκπτωση- ένα κορυφαίο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο ή απλούστατα, ανταλλάσσοντας το δικό μας! Το οικογενειακό ταξίδι δεν είναι δύσκολη υπόθεση! Σε κάθε περίπτωση όμως, προϋποθέτει το να βρούμε το δικό μας άνετο και ασφαλές αυτοκίνητο!

Ζούμε κάθε στιγμή περισσότερα με την οικογένειά μας, με ασφάλεια και αισιοδοξία, έχοντας εντοπίσει απλές αλλαγές και λύσεις που χρειαζόμαστε για να είναι η καθημερινότητά μας γεμάτη στιγμές!