ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ψηφιακή Mέριμνα: Πώς θα βρείτε βήμα-βήμα το laptop και τη λύση που σας συμφέρει

Ψηφιακή Mέριμνα

Οι αιτήσεις για το πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» ξεκίνησαν και όσοι φοιτητές και όσοι γονείς μαθητών θέλουν να αποκτήσουν τώρα σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, αρκεί να ελέγξουν αν ανήκουν στους δικαιούχους, προκειμένου να πάρουν το σχετικό voucher των 200 ευρώ.

Για εσάς που δεν έχετε ακούσει ή διαβάσει ξανά για τη «Ψηφιακή Μέριμνα», να αναφέρουμε πως πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο υλοποιείται υπό την αιγίδα αρκετών υπουργείων -όπως τα υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων και Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων- και βασικός του στόχος είναι να βοηθήσει οικογένειες και νέους να αποκτήσουν τα απαραίτητα ψηφιακά εργαλεία για την online εκπαίδευση, μέσα από μία επιταγή αξίας 200 ευρώ.

Στην περίπτωση, λοιπόν, που θέλετε να μάθετε αν ανήκετε στους δικαιούχους και φυσικά, ποια είναι τα βήματα για να πάρετε το voucher της «Ψηφιακής Μέριμνας» και τι τεχνολογικό εξοπλισμό μπορείτε να αγοράσετε με αυτό, στη λίστα που ακολουθεί θα ανακαλύψετε τις απαντήσεις για κάθε σας ερώτημα και ό,τι χρειάζεται να κάνετε, για να πάρετε στα χέρια σας τη συσκευή που θέλετε, με όφελος 200 ευρώ.

  1. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για την «Ψηφιακή Μέριμνα»

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 4 έως 24 ετών και συνολικά 560.000 άτομα θα επωφεληθούν φέτος από αυτό. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι όσοι πληρούν συγκεκριμένα εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια και συγκεκριμένα, οικογένειες με ισοδύναμο οικογενειακό εισόδημα έως 6.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει πως το πρόγραμμα αφορά σε οικογένειες με δύο γονείς και δύο παιδιά και μικτά εισοδήματα έως 12.000 ευρώ, σε οικογένειες με ένα παιδί και μικτά εισοδήματα έως 10.500 ευρώ και σε οικογένειες με έναν γονιό και ένα παιδί και μικτά εισοδήματα έως 9.000 ευρώ.

  1. Πώς θα κάνετε την αίτησή σας για το voucher των 200 ευρώ

Τα βήματα για να κάνετε την αίτησή σας για τα 200 ευρώ της «Ψηφιακής Μέριμνας» είναι απλά. Αρχικά θα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα digital-access.gov.gr, θα δείτε αν καλύπτετε τα κριτήρια επιλεξιμότητας και θα κάνετε την αίτησή σας, χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς που έχετε στο Taxisnet και ακολουθώντας τα βήματα που θα βρείτε στον σχετικό ιστότοπο. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται έως και την Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021.

  1. Πώς θα αξιοποιήσετε την επιταγή της «Ψηφιακής Μέριμνας»

Αφού υποβάλετε την αίτησή σας στην ιστοσελίδα του προγράμματος, θα παραλάβετε την επιταγή για τα 200 ευρώ και στη συνέχεια, θα μπορέσετε να τη χρησιμοποιήσετε για την αγορά εξοπλισμού, σε όποιον από τους εγκεκριμένους προμηθευτές του προγράμματος επιθυμείτε, είτε μέσω επίσκεψης σε φυσικό κατάστημα, είτε μέσω διαδικτύου. Σε κάθε περίπτωση, αν θέλετε να βγείτε περισσότερο κερδισμένοι, καλό είναι να κάνετε μία έρευνα προκειμένου να ανακαλύψετε τα πιθανά πλεονεκτήματα που μπορεί να σας προσφέρει ένας εγκεκριμένος προμηθευτής, στο πλαίσιο του προγράμματος. Για παράδειγμα, η MediaMarkt, η οποία συμμετέχει στο πρόγραμμα, προσφέρει τώρα στους μαθητές και τους φοιτητές εγγύηση χαμηλότερης τιμής, ώστε αν βρουν τα προϊόντα που θέλουν σε αντίστοιχη αλυσίδα φθηνότερα, να τους επιστρέψει τη διαφορά.

  1. Τι τεχνολογικό εξοπλισμό μπορείτε να επιλέξετε

Τι μπορείτε να αγοράσετε όμως από τους εγκεκριμένους προμηθευτές της «Ψηφιακής Μέριμνας» με το voucher; Η αγορά που θα κάνετε, πρέπει να αφορά σε laptops, tablets και desktops. Δηλαδή με όφελος 200 ευρώ, μπορείτε να πάρετε από notebooks μέχρι chromebooks και από σταθερούς υπολογιστές μέχρι περιφερειακά σταθερών υπολογιστών, όπως οθόνη, ποντίκι, κάμερα και μεταξύ άλλων, πληκτρολόγιο.

  1. Ποια είναι τα ψηφιακά εργαλεία στα οποία αξίζει να στραφείτε

Προκειμένου να βρείτε με ευκολία τον τεχνολογικό που χρειάζεστε, σίγουρα καλό είναι να στραφείτε σε μία εταιρεία η οποία διαθέτει μία πολύ μεγάλη ποικιλία προϊόντων και λύσεων τεχνολογίας και μπορεί να σας προσφέρει την απαραίτητη καθοδήγηση. Σε κάθε περίπτωση, σε ό,τι αφορά στον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, τα laptops βρίσκονται στην πρώτη θέση της λίστας για τους περισσότερους μαθητές και φοιτητές, με τη φορητότητα και την άνεση, να αποτελούν τα στοιχεία-«κλειδιά» στη συγκεκριμένη περίπτωση.

  1. Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο laptop για την online εκπαίδευση

Πώς θα είστε σίγουροι, λοιπόν, ότι θα επιλέξτε το κατάλληλο laptop για την τηλεκπαίδευση; Οι επιλογές είναι πολλές όμως, τρία είναι τα βασικά σημεία στα οποία αξίζει να σταθείτε: Το πρώτο είναι το να έχει μία σχετικά μεγάλη οθόνη που δεν κουράζει τα μάτια, το δεύτερο να διαθέτει ένα άνετο πληκτρολόγιο και το τρίτο, να είναι ελαφρύ. Σε κάθε περίπτωση, μία online αναζήτηση στη MediaMarkt αρκεί για να βρείτε την κατάλληλη επιλογή για εσάς, ενώ είναι σίγουρα σημαντικό το γεγονός πως σε ό,τι αφορά στα laptops συγκεκριμένα, η εταιρεία προσφέρει εγκατάσταση των προγραμμάτων μόνο με 9,99 ευρώ, ενώ έχει και σε προσφορά έως -40% όλα τα συνοδευτικά αξεσουάρ, πάντα στο πλαίσιο του προγράμματος.

Για εμάς, πάντως, το HP 14s-fq0003nv AMD 3020e και το LENOVO IdeaPad 3 15ADA05 AMD 3020e αποτελούν σίγουρα δύο αξιόπιστες και ταυτόχρονα οικονομικές λύσεις, ενώ σε επίπεδο notebook, το HP Notebook 15-db1030nv AMD Ryzen 3-3200U με τις ισχυρές αποδόσεις και την ανάλυση 1.920x1.080, ξεχωρίζει. Εναλλακτικά, αν χρειάζεστε ένα ακόμη πιο ισχυρό ψηφιακό εργαλείο για την εκπαίδευση εξ αποστάσεως, τότε το HUAWEI MateBook 14 AMD Ryzen 5-4600U και το APPLE MacBook Air 13 M1/7C/8/256 συνιστούν δύο επιλογές που αξίζουν την προσοχή σας.

Λίγα και απλά βήματα, λοιπόν, αρκούν για να συμμετέχετε και εσείς στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Μέριμνα» και να εξοπλιστείτε άμεσα με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό για τα παιδιά σας ή για εσάς τους ίδιους, αν είστε φοιτητές. Το σημαντικό είναι να κάνετε με προσοχή την έρευνα αγοράς σας, προκειμένου να παραλάβετε ακριβώς τον εξοπλισμό που θα κάνει τη διαδικασία της μάθησης και της online εκπαίδευσης, ακόμη πιο εύκολη, άμεση και αποτελεσματική και να αναζητήσετε τα στοιχεία και τα οφέλη εκείνα, που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη λύση που σας συμφέρει!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Συνάντηση Δένδια – Ερντογάν: Γιατί ο «σουλτάνος» ζήτησε να δει τον Έλληνα υπουργό –Όλο το παρασκήνιο