ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

#Mpesstonkyklo: Πώς θα συμμετέχουμε στην προστασία του πλανήτη κερδίζοντας ξεχωριστά προνόμια

#Mpesstonkyklo: Πώς θα συμμετέχουμε στην προστασία του πλανήτη κερδίζοντας ξεχωριστά προνόμια

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η προστασία του πλανήτη μας, αποτελεί μια επιτακτική ανάγκη, μια παγκόσμια προσπάθεια στην οποία οφείλουμε να συμμετέχουμε όλοι, ο καθένας με τον δικό του τρόπο.

Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια σημαντική στροφή προς τη βιωσιμότητα από τις περισσότερες βιομηχανίες, αφού αρκετοί καταναλωτές αναζητούν οικολογικές εναλλακτικές, οι οποίες δύνανται να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να διαμορφώσουν σταδιακά έναν φιλικότερο προς το περιβάλλον τρόπο ζωής.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε όμως πως η προστασία του περιβάλλοντος δεν αποτελεί ένα ζήτημα που αφορά μόνο στις μεγάλες βιομηχανίες ή τις εκάστοτε κυβερνήσεις, αλλά αποτελεί ένα θέμα που μας αφορά όλους για να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον για εμάς, τα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές.

Τι μπορούμε να κάνουμε, λοιπόν, για να τα καταφέρουμε; Μετατρέποντας έννοιες όπως η βιωσιμότητα και η κυκλική οικονομία σε αναπόσπαστα μέρη της καθημερινότητάς μας, σε πυλώνες του νοικοκυριού μας, όχι μόνο θα γίνουμε μέτοχοι στην προσπάθεια που γίνεται για την προστασία του πλανήτη, βελτιώνοντας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής μας, αλλά την ίδια ώρα θα εμπνεύσουμε και άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά μας.

Διότι ο μόνος τρόπος για να διαφυλάξουμε την ισορροπία του πλανήτη, είναι να συσπειρωθούμε όλοι σε έναν κύκλο, σε μια τεράστια «αγκαλιά» για τη Γη. Ακριβώς αυτό θέλει να μας υπενθυμίσει το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή®, το οποίο μέσα από τη νέα του καμπάνια #Mpesstonkyklo, μας καλεί να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να μπούμε στον κύκλο της βιωσιμότητας, κερδίζοντας συγχρόνως ξεχωριστά προνόμια!

Αντιμετωπίζοντας τις περιβαλλοντικές «απειλές» με έναν οικολογικό τρόπο ζωής

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως διανύουμε μια ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική περίοδο για το μέλλον του πλανήτη, καθώς σοβαρές περιβαλλοντικές «απειλές», όπως η κλιματική κρίση, η εκτεταμένη ρύπανση των υδάτων και η μείωση της βιοποικιλότητας, μας προειδοποιούν πως έχει έρθει η στιγμή να αναλάβουμε τις ευθύνες μας και να λάβουμε άμεσα τα μέτρα μας για την προστασία της Γης.

Πώς θα τα καταφέρουμε; Ξεκινώντας την αλλαγή από εμάς τους ίδιους, υιοθετώντας συνήθειες με σεβασμό για το περιβάλλον και, μεταξύ άλλων, επιλέγοντας προϊόντα με συσκευασίες φιλικές προς το περιβάλλον. Ρίχνοντας μια ματιά στον προσωπικό μας χώρο και στα αντικείμενα που χρησιμοποιούμε καθημερινά, θα συνειδητοποιήσουμε πως υπάρχουν πολλές μικρές, σχεδόν ανεπαίσθητες αλλαγές, που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε, ώστε να αποκτήσουμε έναν τρόπο ζωής που σέβεται και προασπίζει το περιβάλλον.

Ωστόσο, σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαστε μόνοι, αλλά έχουμε στο πλευρό μας ισχυρούς «συμμάχους», όπως το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Κορπή® , δηλαδή το πρώτο φυσικό μεταλλικό νερό στην Ελλάδα που διατίθεται σε ανακυκλώσιμη συσκευασία με 50% ανακυκλωμένο πλαστικό rPET στο μπουκάλι της και 50% rPE στο φιλμ της. Με αυτόν τον τρόπο, συμμετέχει έμπρακτα στον κύκλο της ανακύκλωσης και της κυκλικής οικονομίας, δίνοντας νέα ζωή στα πλαστικά μπουκάλια.

Πώς θα γίνουμε μέρος της αλλαγής κερδίζοντας μοναδικά προνόμια και εκπτώσεις

Ομολογουμένως, υπάρχουν πολλοί και σημαντικοί λόγοι για τους οποίους οφείλουμε να στραφούμε σε έναν οικολογικό τρόπο ζωής. Και ο μόνος τρόπος για να επισπεύσουμε την απόφασή μας και να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, είναι να συνειδητοποιήσουμε πως αυτά που έχουμε να κερδίσουμε μέσα από αυτή την προσπάθεια, είναι περισσότερα από όσα θα χάσουμε.

Ωστόσο, επειδή αρκετοί από εμάς χρειαζόμαστε ένα κίνητρο για να εγκαταλείψουμε τη «ζώνη» της άνεσής μας και να ανακαλύψουμε πόσο εύκολο και απλό είναι να υιοθετήσουμε νέες, βιώσιμες συνήθειες, η πρωτοβουλία #Mpesstonkyklo αποτελεί την αφορμή για να κάνουμε το πρώτο γενναίο βήμα προς μια καθημερινότητα πιο φιλική προς το περιβάλλον.

Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνουμε για να συμμετέχουμε σε αυτή, είναι να επισκεφθούμε το σούπερ μάρκετ στο οποίο θα βρίσκεται η κινητή μονάδα «Μπες στον κύκλο» Roadshow του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή®, έχοντας μαζί μας πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικού. Έπειτα, θα ρίξουμε τα μπουκάλια στη μονάδα ανακύκλωσης, θα σκανάρουμε το QR code που βρίσκεται πάνω στη μονάδα ανακύκλωσης, θα πραγματοποιήσουμε την εγγραφή μας στο nestlenoiazomai.gr και θα λάβουμε promo code με εκπτώσεις σε προϊόντα Nestlé.

Μάλιστα, με τον ίδιο κωδικό θα κερδίσουμε επιπλέον προνόμια και εκπτωτικά κουπόνια για την εφαρμογή Cyclefi, η οποία προωθεί τις αρχές της κυκλικής οικονομίας και της επανάχρησης.

Σε κάθε περίπτωση, το σημαντικότερο όφελος που θα έχουμε από την πρωτοβουλία #Mpesstonkyklo του Φυσικού Μεταλλικού Νερού Κορπή®, είναι το γεγονός πως μέσα από αυτή τη διαδικασία, θα φέρουμε τα παιδιά σε επαφή με σημαντικές έννοιες όπως η βιωσιμότητα, η ανακύκλωση και η κυκλική οικονομία. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα δώσουμε σε εκείνα την ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στον κύκλο της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά θα την ίδια ώρα θα τα βοηθήσουμε να καλλιεργήσουν έγκαιρα τη βαθιά αγάπη και τον σεβασμό για το μεγάλο τους «σπίτι», δηλαδή τον πλανήτη Γη.

Το πρόγραμμα «Μπες στον Κύκλο» Roadshow θα βρίσκεται:

  • 24 με 30 Ιουνίου στο Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στη Νέα Χαλκηδόνα (Λεωφόρος Αχαρνών 467)
  • 1 με 7 Ιουλίου στο Υπερμάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Καλλιθέα (Ευριπίδου 69 - Αιγέως 31-35 & Ασκληπιού, Πρώην Εργοστάσιο ΙΖΟΛΑ)
  • 15 με 21 Ιουλίου στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος Ελληνικού (Λεωφ. Βουλιαγμένης 43-45, Ελληνικό)
  • 22 με 28 Ιουλίου στο κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος Βριλησσίων (Λεωφ. Πεντέλης 39, Βριλήσσια)

Sponsored by Nestlé