ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι πιο συχνοί κίνδυνοι που «απειλούν» την ηρεμία της οικογενειακής εστίας

Οι πιο συχνοί κίνδυνοι που «απειλούν» την ηρεμία της οικογενειακής εστίας

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το φθινόπωρο βρίσκει τους περισσότερους από εμάς να επιστρέφουμε στις βάσεις μας, δηλαδή τα σπίτια μας, προσπαθώντας να προσαρμοστούμε στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητας.

Πολλοί από εμάς, λοιπόν, θα αρχίσουμε να περνάμε ξανά αρκετό χρόνο στο σπίτι, αφού η τηλεργασία συνεχίζει να είναι ο «κανόνας» στη ζωή μας. Έχοντας δε περάσει ήδη ένα μεγάλο διάστημα εντός, σχεδόν όλοι μας αντιλαμβανόμαστε πλέον το πόσο σημαντικό είναι να μπορούμε να απολαμβάνουμε κάθε μέρα στιγμές θαλπωρής, σε ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον.

Με το σπίτι μας να βρίσκεται και αυτή τη σεζόν, λοιπόν, στο επίκεντρο της προσοχής και της ζωής μας, έχουμε κάθε λόγο να αφιερώσουμε λίγο χρόνο, ώστε να το «εξοπλίσουμε» καταλλήλως και να απολαύσουμε τη θαλπωρή του στο full, με τον πιο ευέλικτο και προσιτό τρόπο. Με λίγα λόγια, καλούμαστε να το προστατεύσουμε και να μεριμνήσουμε ότι θα αποτελέσει για μία ακόμη χρονιά, το ασφαλές «καταφύγιο» που έχουμε ανάγκη, είτε πρόκειται για τις στιγμές χαλάρωσής μας, είτε για την ψυχαγωγία μας εντός ή ακόμη και για την εργασία μας. Και για να συμβεί αυτό, καλό είναι να λάβουμε υπόψη μας ορισμένους κοινούς κινδύνους που δύνανται να απειλήσουν τόσο την περιουσία μας, όσο και τη ζωή μας στο σπίτι.

Ιδού, λοιπόν, οι συχνοί κίνδυνοι που «απειλούν» τον πιο πολύτιμο χώρο μας και την ηρεμία της οικογενειακής εστίας.

Τα απρόβλεπτα και επικίνδυνα βραχυκυκλώματα

Το να προκληθεί ένα βραχυκύκλωμα σε κάποια ηλεκτρική συσκευή που έχουμε στο σπίτι, την ώρα που εμείς απουσιάζουμε, αποτελεί μία σκέψη που μας προκαλεί άγχος. Διότι, δυστυχώς, είναι πολύ πιο εύκολο από όσο πιστεύουμε, να δημιουργηθεί μία μικρή εστία φωτιάς στον χώρο μας, η οποία στη συνέχεια -και ανάλογα με το σημείο στο οποίο βρίσκεται η συσκευή μας- να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Η ανανέωση των συσκευών μας και γενικότερα, η εγκατάσταση κάποιου συστήματος προστασίας στον ηλεκτρικό πίνακα του σπιτιού μας, η χρήση πολύπριζων ασφαλείας και UPS και φυσικά, ένα πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας, που μας καλύπτει σε περιπτώσεις βραχυκυκλώματος ηλεκτρικών συσκευών, αποτελούν βήματα που μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα για την προστασία των χώρων μας, αλλά και τη δική μας θαλπωρή.

Όταν μία κλοπή ή μία ληστεία μας στερεί την ηρεμία

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε ακούσει για την ταλαιπωρία, τις ζημιές και τις απώλειες που έχουν υποστεί φίλοι και γνωστοί μας, εξαιτίας μιας κλοπής ή κάποιας ληστείας. Πρόκειται για έναν κίνδυνο που μας προκαλεί άγχος και πολλές φορές, η σκέψη του και μόνο μας στερεί την καθημερινή μας ηρεμία. Τι μπορούμε να κάνουμε; Το πρώτο βήμα είναι το να επενδύσουμε σε ένα καλό σύστημα συναγερμού και σε κάμερες ασφαλείας και το δεύτερο, να μην αμελήσουμε την ασφάλιση του σπιτιού μας, μεριμνώντας πως το πρόγραμμα που θα επιλέξουμε, θα μας καλύπτει και σε περίπτωση ζημιών εξαιτίας κλοπής, αλλά και για ληστεία πολύτιμων αντικειμένων.

Αντιμετωπίζοντας τις πιθανές ζημιές από φυσικά φαινόμενα και ατυχήματα

Από μία πυρκαγιά μέχρι μία πτώση κεραυνού και από μία έκρηξη μέχρι πτώση δένδρων ή στύλων, κάποια θύελλα, μία καταιγίδα και μεταξύ άλλων, πλημμύρες, χιόνι και χαλάζι. Τα φυσικά φαινόμενα που μπορούν να διαταράξουν τη ζωή μας στο σπίτι και να μας βάλουν σε κίνδυνο και σε επιπλέον έξοδα, είναι πολλά. Το ίδιο και τα ατυχήματα που μπορούν να συμβούν εξαιτίας τους. Το ζήτημα είναι, ωστόσο, πως στη συγκεκριμένη περίπτωση το να προστατεύσουμε την οικία μας, δεν είναι απολύτως στο χέρι μας. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε όμως, είναι να επιλέξουμε το κατάλληλο Full [Home] ασφαλιστικό πρόγραμμα. Το αν θα διαλέξουμε το Basic, το Extra, το Advance ή το Max πακέτο ασφάλισης κατοικίας της Εθνικής Ασφαλιστικής, θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες μας και σε πολλές περιπτώσεις, από την περιοχή στην οποία ζούμε.

Η θραύση σωληνώσεων που μπορεί να μας βγάλει εκτός budget και προγράμματος

Τέλος, αν υπάρχει κάτι που όλοι εδώ και χρόνια γνωρίζουμε καλά, αυτό είναι πως οι ζημιές που μπορούν να προκληθούν στο σπίτι κοστίζουν, ειδικότερα αν το κτήριο στο οποίο μένουμε είναι παλιό. Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα στο σπίτι, λοιπόν, που μπορούν να λάβουν μεγάλες και σοβαρές διαστάσεις, προκαλώντας ακόμη και εκτεταμένες ζημιές στους χώρους μας, ή και στην οικία των τρίτων γειτόνων μας, είναι εκείνο της θραύσης σωληνώσεων. Συνεπώς, για να μην χάσουμε την άνεσή μας και να μην τρέχουμε την τελευταία στιγμή, καλό είναι επίσης να μεριμνήσουμε ούτως ώστε το πρόγραμμα ασφάλισης που θα επιλέξουμε για το σπίτι μας, να προσφέρει κάλυψη σε αυτή την περίπτωση -και δη, για διαρροή και υπερχείλιση- ακόμη και αν ζούμε σε μία πολυκατοικία άνω των 30 ετών. Αν η ασφάλειά μας καλύπτει όλα τα παραπάνω και την ίδια ώρα, μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε δωρεάν υπηρεσίες τεχνικής βοήθειας 24/7, σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης αποκατάστασης ζημιών -όπως συμβαίνει για παράδειγμα με τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής- τότε ξέρουμε πως θα έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Το σίγουρο είναι πως για να απολαμβάνουμε καθημερινά τη θαλπωρή του σπιτιού μας στο full, είναι σημαντικό να ελέγχουμε συχνά το σπίτι μας για πιθανά προβλήματα, να λαμβάνουμε τα μέτρα μας -όταν και όσο είναι εφικτό- και κυρίως, να μεριμνούμε εκ των προτέρων, ώστε να είμαστε καλυμμένοι σε περίπτωση που ένα ζήτημα, όπως μία ζημιά, ένα βραχυκύκλωμα, ένα φυσικό φαινόμενο ή μία διαρροή κάποιου σωλήνα, θα κάνει την εμφάνισή του. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο, καλούμαστε να βρούμε το πακέτο με το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες και το budget μας και μας προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία. Με λίγα λόγια, καλούμαστε να διασφαλίσουμε την ηρεμία της οικογενειακής εστίας, κάνοντας τη δική μας full home επιλογή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα της Εθνικής Ασφαλιστικής μπορείτε να απευθυνθείτε στον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και στα υποκαταστήματα της Εθνικής Ασφαλιστικής, ή στο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης καλώντας τους αριθμούς: +302130318189 (από Ελλάδα και εξωτερικό) και 18189 (από Ελλάδα) ή να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Εταιρίας: www.ethniki–asfalistiki.gr