ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οδήγηση μοτοσικλέτας υπό βροχή: Τα 5 tips που πρέπει να γνωρίζουμε (video)

«Οδήγηση μηχανής & βροχή» από την Αττική Οδό
«Οδήγηση μηχανής & βροχή» από την Αττική Οδό

Σε ένα κοινό ιδιαίτερα ευάλωτο στον δρόμο, αυτό των οδηγών μοτοσικλετών, απευθύνεται μέσω της πρωτότυπης καμπάνιας με videos, η Αττική Οδός. Εξετάζοντας μια πολύ ιδιαίτερη συνθήκη για τους μοτοσικλετιστές, την οδήγηση υπό βροχή, ο εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης Θανάσης Χούντρας δίνει 5 πολύ χρήσιμες συμβουλές που βοηθούν τους οδηγούς δίκυκλων να… φθάσουν στεγνοί στον προορισμό τους, ακόμα και υπό βροχή.

Μάλιστα, σε αυτό το βίντεο της Αττικής Οδού, ο Θανάσης Χούντρας δεν εξηγεί απλώς τι συμβαίνει στον δρόμο για έναν μοτοσικλετιστή όταν βρέχει, αλλά οπτικοποιώντας τη συνθήκη, αναλύει όλα τα δεδομένα με τον πιο κατανοητό τρόπο. Γνωρίζουμε άραγε πώς είναι καλύτερο να κρατάμε το τιμόνι της μοτοσικλέτας μας όταν οδηγούμε στη βροχή; Ή τι πρέπει να έχουμε πάντοτε μαζί μας ώστε να αποφεύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις; Υπάρχει κάποιο «κόλπο» ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ασφαλείς, ενώ οδηγούμε τη μοτοσικλέτα μας στη βροχή; Αυτά και άλλα ερωτήματα βρίσκουν απλές απαντήσεις στο παρακάτω βίντεο, ώστε στο εξής κανένας μοτοσικλετιστής να μην «φοβάται» τη βροχή κι ας είναι στεγνός!

Δείτε το video με θέμα «Οδήγηση μηχανής & βροχή» από την Αττική Οδό:

Η Αττική Οδός διεξάγει με συνέπεια εδώ και χρόνια ενημερωτικές καμπάνιες σε πολλαπλά επίπεδα, με σκοπό την άνοδο του επιπέδου οδικής ασφάλειας στο ελληνικό οδικό δίκτυο. Ένας αυτοκινητόδρομος που εδώ και 20 χρόνια έχει καταστεί σημείο αναφοράς για το υψηλό επίπεδο ασφάλειας και εξυπηρέτησης που προσφέρει στους χιλιάδες οδηγούς που την επιλέγουν καθημερινά, αναλαμβάνει προληπτικές ενέργειες είτε με τη μορφή εκπαιδευτικών προγραμμάτων για παιδιά, νέους κι εφήβους, είτε με ενημερωτικές καμπάνιες για όλους.

Η νέα σειρά videos για την οδική ασφάλεια δείχνει με τον πιο σαφή τρόπο ότι για τις εταιρείες «Αττική Οδός Α.Ε.» και «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» η προώθηση της παιδείας οδικής ασφάλειας στην κοινωνία είναι και θα είναι πάντα προτεραιότητα.