ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Black Friday 2022: Ώρα για έξυπνες αγορές στη θέρμανση

Black Friday 2022: Ώρα για έξυπνες αγορές στη θέρμανση

Η Black Friday πλησιάζει όπως και ο... χειμώνας. Μήπως είναι ευκαιρία για να λύσεις έξυπνα το θέμα της θέρμανσης σου;

Αρχικά, αν δεν το ξέρεις ήδη, η Black Friday 2022 πέφτει φέτος στις 25 Νοεμβρίου. Πρόκειται, όπως κάθε χρονιά, για την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου. Επειδή φέτος δεν θα έχουν προηγηθεί οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, λέγεται ότι έρχονται εξαιρετικές προσφορές. Και με δεδομένο ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος ενεργειακά, φρόντισε να αξιοποιήσεις τις προσφορές για τη θέρμανση σου!

Προτού καταλήξεις σε μία επιλογή, θα πρέπει να εξετάσεις τις ανάγκες σου. Για παράδειγμα, το μέγεθος του σπιτιού σου αλλά και του... προϋπολογισμού σου! Πάμε να δούμε μερικές επιλογές ώστε να σε βοηθήσουμε να βρεις αυτό που σου ταιριάζει!

Θερμοπομποί

Μοιάζουν με καλοριφέρ και τοποθετούνται χαμηλά στον τοίχο. Επιτυγχάνουν τη θέρμανση του χώρου με την επανακυκλοφορία του αέρα. Διαθέτουν ειδικές αντιστάσεις πτερυγίων αλουμινίου, οι οποίες δημιουργούν φυσικό ρεύμα αέρα, μεταδίδοντας τη θερμότητα στο χώρο ώστε να ανέβει η θερμοκρασία. Πλέον, μπορείς να βρεις και «έξυπνες» συσκευές, τις οποίες χειρίζεσαι από το κινητό σου. Έτσι, έχεις τη δυνατότητα να ελέγχεις τη χρήση της συσκευής και να μην ανησυχείς για το αν την έχεις αφήσει να δουλεύει ενώ απουσιάζεις από το σπίτι.

Κλιματιστικά

Η βασική διαφορά των κλιματιστικών σε σχέση με τις υπόλοιπες κατηγορίες ηλεκτρικών συσκευών θέρμανσης είναι ότι δεν χρησιμοποιούν αντιστάσεις ή λάμπες για την παραγωγή θερμότητας. Σου προσφέρουν ταχεία αλλαγή θερμοκρασίας και προγραμματίζονται για να κρατάνε το χώρο σου στην ιδανική θερμοκρασία. Επίλεξε κλιματιστικό τεχνολογίας Inverter για να μειώσεις την κατανάλωση ρεύματος έως και 30% σε σχέση με ένα συμβατικό κλιματιστικό. Για επιπλέον έλεγχο και οικονομία διάλεξε ένα smart κλιματιστικό ώστε να μπορείς να το ενεργοποιείς τη σωστή στιγμή για να γυρνάς στα... ζεστά!

Πάνελ υπερύθρων

Από τις πιο αποδοτικές συσκευές θέρμανσης με ρεύμα. Τα πάνελ μοιάζουν με τους θερμοπομπούς, αλλά δεν βγάζουν αέρα. Η λειτουργία τους παρομοιάζεται με τη λειτουργία του ήλιου και είναι ο πιο φυσικός τύπος θέρμανσης. Αυτό σημαίνει ότι ζεσταίνουν απευθείας τα άτομα και τα αντικείμενα στον περιβάλλοντα χώρο και σε μικρή σχετικά απόσταση από αυτά. Είναι μια καλή λύση για να σε ζεσταίνουν οικονομικά την ώρα που κάνεις εργασίες.

Σόμπες υγραερίου

Στην κατηγορία αυτή θα βρεις σύγχρονα και βελτιωμένα μοντέλα που είναι μία εξαιρετική εναλλακτική λύση. Είναι εργονομικά σχεδιασμένες ώστε να μεταφέρονται εύκολα μέσα στο σπίτι και να ζεσταίνεις όποιο χώρο επιθυμείς. Οι σόμπες υγραερίου μπορούν να ζεστάνουν χώρους έως και 120 τ.μ. ενώ το κόστος του υγραερίου είναι σημαντικά μικρότερο από αυτό του πετρελαίου. Σε περίπτωση που σβήσει η φλόγα και σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας, προβλέπεται αυτόματη διακοπή της παροχής αερίου ενώ παράλληλα σου δίνουν επιλογές για την ένταση της θερμότητας. Βέβαια, σε αρκετά μοντέλα θα βρεις και θερμοστάτη ώστε να επιτύχεις εύκολα και χωρίς κόπο, την επιθυμητή θερμοκρασία.

Αερόθερμα

Τα σύγχρονα αερόθερμα έχουν εξελιχθεί σημαντικά σε σχέση με παλιότερα μοντέλα και είναι, κυρίως, πιο αθόρυβα και πιο ασφαλή. Τα περισσότερα διαθέτουν χρονοδιακόπτη για τη ρύθμιση της λειτουργίας. Ακόμα και αν είσαι εκτός σπιτιού, μπορείς να προγραμματίσεις τη λειτουργία του ώστε να επιστρέψεις σε ένα ζεστό σπίτι. Ένα άλλο χαρακτηριστικό που μπορεί να σου φανεί χρήσιμο είναι ο θερμοστάτης, για να ρυθμίζεις τη θερμοκρασία του χώρου σου με ακρίβεια.

Καλοριφέρ λαδιού

Καλύπτουν χώρους έως και 36τμ και είναι κατάλληλα για θέρμανση μακράς διάρκειας. Ένας επιπλέον λόγος να τα επιλέξεις είναι ότι ζεσταίνουν με τον ίδιο τρόπο που ζεσταίνει η κεντρική θέρμανση χωρίς τις απώλειες θερμότητας που έχει η τελευταία. Αναφορικά με τη λειτουργία τους, είναι αθόρυβα και σχετικά οικονομικά, αν αναλογιστεί κανείς πως ό,τι «καις» το παίρνεις σε θέρμανση. Τα καλοριφέρ λαδιού θα τα βρεις σε 7 έως και 14 φέτες, πάντα ανάλογα το χώρο που θέλεις να καλύψεις ενώ χάρη στα ενσωματωμένα ροδάκια θα τα μετακινείς πανεύκολα όπου θέλεις μέσα στο σπίτι.

Τέλος, μια καλή συμβουλή για να «σπάσει» το κρύο είναι η χρήση αφρυγαντήρα. Η ατμόσφαιρα ενός χώρου με θερμοκρασία 23°C και υγρασία 80% είναι πολύ πιο δυσάρεστη από αυτήν ενός με 20°C και 50% υγρασία. Με έναν αφυγραντήρα εξοικονομείς ενέργεια. Με χαμηλά επίπεδα υγρασίας χρειάζεσαι λιγότερο χρόνο για να ζεσταθεί ο χώρος σου.

Διάλεξε ποια συσκευή καλύπτει τις ανάγκες σου και η Black Friday 2022 θα σου προσφέρει τις ιδανικές προσφορές.