ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το Σ.Α.Σ απέρριψε την είσοδο των Μινωικών στα Χανιά!

Το Σ.Α.Σ απέρριψε την είσοδο των Μινωικών στα Χανιά!

Σύμφωνα με ανακοίνωση των Μινωικών γραμμών, την 1η Απριλίου θα δρομολογούνταν δύο πλοία. Το «Ευρώπη Παλλάς» και το «Ολυμπία Παλλάς», στη γραμμή Πειραιάς-Χανιά.

Τελικά η εταιρία του ομίλου Γκριμάλντι υπολόγιζε χωρίς τον... ξενοδόχο που στην προκειμένη περίπτωση είναι το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, το οποίο εξέδωσε αρνητική γνωμοδότηση για την δρομολόγηση δύο πλοίων της εταιρίας στην γραμμή.

Οι λόγοι της αρνητικής γνωμοδότησης, όπως αναφέρθηκαν στο αρμόδιο Συμβούλιο, είναι πως:

1) H αίτηση κατατέθηκε εκπρόθεσμα (η προθεσμία έληγε 31/12/11).

2) Δεν προκύπτει ανάγκη "έκτακτης" εκπρόθεσμης δρομολόγησης περισσότερων πλοίων στη γραμμή Πειραιάς - Χανιά - Πειραιάς από τα επίσημα στοιχεία κίνησης της γραμμής.

3) Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να αυξηθούν οι τιμές των εισιτηρίων για να είναι βιώσιμα περισσότερα πλοία στη γραμμή, και σε εποχή ύφεσης αυτό θα καταστρέψει την τουριστική περίοδο του 2012.

4) Δεν θα προστεθούν εργαζόμενοι Έλληνες ναυτικοί στα πλοία, διότι είναι ήδη επανδρωμένα με Έλληνες ναυτικούς λόγω του ότι φέρουν την ελληνική σημαία.

5) Τα πλοία είναι ήδη δρομολογημένα για την περίοδο του καλοκαιριού στη γραμμή Πάτρα - Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί πως η αίτηση για το «Ολυμπία Παλλάς» αφορούσε ετήσια δρομολόγηση από 1/4/12, ενώ για το «Ευρώπη Παλλάς» αφορούσε τροποποίηση δρομολόγησης και εκτέλεση δρομολογίων από 1/4/12 έως και 31/10/12.

Με βάση αυτά τα δεδομένα, η γραμμή Πειραιάς - Χανιά , η οποία έχει ετήσιο τζίρο περίπου 30 εκατ. ευρώ, παραμένει στην απόλυτη κυριότητα της ΑΝΕΚ LINES και των δύο πλοίων που εξυπηρετούν την γραμμή, του «Έλυρος» και του «Λατώ».