ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κερδοφόρα πορεία του ΟΛΠ για το 2012

Κερδοφόρα πορεία του ΟΛΠ για το 2012

Σε κερδοφόρα πορεία εκτιμάται ότι θα παραμείνει και το 2012, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά Α.Ε. παρά τη δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα μας.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού, Γιώργος Ανωμερίτης, μιλώντας στα μέλη της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών, εξέφρασε την πεποίθηση πως ο ΟΛΠ θα συνεχίσει να είναι κερδοφόρος για τρίτη συνεχή χρονιά .

Ο κ. Ανωμερίτης επισήμανε πως «με τη στρατηγική μας, κάνουμε για τρίτη συνεχή χρονιά κερδοφόρο τον ΟΛΠ Α.Ε., υποστηρίζουμε κάθε μεταρρύθμιση στο πλαίσιο του θεσμικού ευρωπαϊκού μοντέλου λιμενικής βιομηχανίας, καθιστούμε τον Πειραιά κέντρο Πολιτισμού και Τουρισμού βάσει ενός συγκεκριμένου επιχειρηματικού αναπτυξιακού σχεδίου».

Μάλιστα, η πτωτική πορεία του εγχώριου φορτίου αντισταθμίζεται από την αύξηση του διεθνούς transit φορτίου. Η διοίκηση συνεχίζει τις προσπάθειες για την προσέλκυση παλαιών και νέων πελατών. Κατά το α' τρίμηνο του 2012, διακινήθηκαν 166.000 TEU's, έναντι 113.990 TEU's στο αντίστοιχο περσινό χρονικό διάστημα.

Σε υψηλά επίπεδα η κρουαζιέρα

Στο λιμάνι του Πειραιά αναμένεται να γίνουν 850 προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων κατά το 2012, που σημαίνει ότι η κίνηση διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Υπάρχουν πλέον ακόμα δύο νέοι προβλήτες, δύο νέοι επιβατικοί σταθμοί, 200 θέσεις επιπλέον για πούλμαν, υπάρχει χωροθέτηση για τα ταξί και ιδιωτική εταιρεία στα Χ - RAYS.

Τομέας αυτοκινήτων

Στον τομέα των αυτοκινήτων, ολοκληρώθηκαν τα έργα αναβάθμισης και αύξησης της δυναμικότητας του Σταθμού, που, σε συνδυασμό με τη συντονισμένη επαφή με την πελατεία, αναμένεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση των κινήσεων transit. Το νέο τερματικό έχει πλέον έκταση 145.000 τ.μ., μήκος προβλήτα 1.167 μ. και βύθισμα ικανό να εξυπηρετήσει κάθε πλοίο μεταφοράς οχημάτων.