ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΟΛΠ: Δεξαμενισμός του πλωτού μουσείου "Θαλής ο Μιλήσιος"

ΟΛΠ: Δεξαμενισμός του πλωτού μουσείου "Θαλής ο Μιλήσιος"

Το δεξαμενισμό του πλωτού μουσείου «Θαλής ο Μιλήσιος» προκειμένου να παραμείνει αξιόπλοο και επισκέψιμο με χορηγία του ΟΛΠ Α.Ε., αποφάσισε το Συμβούλιο Διεύθυνσης του Οργανισμού, στα πλαίσια των πολιτικών του για τη στήριξη του πολιτισμού και των θαλασσίων δραστηριοτήτων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το «Θαλής ο Μιλήσιος» ανήκει στο Ναυτικό Μουσείο Αιγαίου, το οποίο είναι Κοινωφελές Ίδρυμα Ιδιωτικού Δικαίου, ναυπηγήθηκε το 1908 και είναι το παλαιότερο καταχωρημένο πλοίο στα Ελληνικά Νηολόγια. Αποτελεί επίσης το παλαιότερο καλωδιακό πλοίο του κόσμου και φέρει ακόμα τις αρχικές του ατμομηχανές.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης “σε λίγες μέρες θα εορτάσουμε και πάλι την Παγκόσμια Ημέρα Ναυτιλίας και την Ημέρα Μνήμης Ευεργετών. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων που προγραμματίζονται από τον ΟΛΠ Α.Ε. μέσω του Ιστορικού Αρχείου ΟΛΠ, το οποίο ιδρύθηκε πρόσφατα, αποφασίσθηκε η απαλλαγή από κάθε δαπάνη του δεξαμενισμού ενός ιστορικού πλοίου, το οποίο είναι συνδεδεμένο με τη ναυτική παράδοση του τόπου μας. Ο ΟΛΠ Α.Ε. θεωρεί υποχρέωση του να συνδράμει ένα μουσείο, ενισχύοντας έτσι το κοινωφελές έργο των ευεργετών της θάλασσας”.