ΝΑΥΤΙΛΙΑ

ΔΝΕ: Να αξιοποιηθεί άμεσα η περιουσία των ΟΛΠ-ΟΛΘ

ΔΝΕ: Να αξιοποιηθεί  άμεσα η περιουσία των ΟΛΠ-ΟΛΘ

Η Διεθνής Ναυτική Ενωση (ΔΝΕ) ζητεί να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις σε ό,τι αφορά στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων που έχει το ελληνικό Δημόσιο επί του ΟΛΠ και ΟΛΘ, έτσι ώστε τα δύο μεγάλα λιμάνια να έχουν τη δυνατότητα να προσελκύσουν ναυτιλιακές εταιρείες και να μετατραπούν σε κόμβο του διεθνούς διαμετακομιστικού εμπορίου.


Στη διάρκεια συνάντησης που είχε το προεδρείο της Ένωσης με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Άδωνι Γεωργιάδη ανέφερε το θέμα αυτό αλλά και τα άλλα επίκαιρα προβλήματα των χρηστών του λιμανιού του ΟΛΠ.

Ο πρόεδρος της ΔΝΕ, Νίκος Αρβανίτης, ο γενικός γραμματέας Ιωάννης Χατζηαντωνίου και ο ταμίας Ανακρέων Ματαράγκας γνωστοποίησαν στον υφυπουργό τα σοβαρότερα θέματα του ναυτιλιακού χώρου που απασχολούν τα μέλη της Ενωσης ενώ δεν παρέλειψαν να ζητήσουν την παρέμβασή του.

Ακόμη συζήτηση πραγματοποιήθηκε σχετικά με τη διευκρίνιση των θέσεων της πολιτείας, ώστε να καταστεί γνωστό το επιχειρηματικό πλαίσιο μέσα στο οποίο αναπτύσσονται οι δραστηριότητες των μελών της Ένωσης.