ΝΑΥΤΙΛΙΑ

O ΟΛΠ συμμετείχε στο Seatrade Forum για την κρουαζιέρα

O ΟΛΠ  συμμετείχε  στο Seatrade Forum για την κρουαζιέρα

Ο ΟΛΠ συμμετείχε ενεργά στις εργασίες του χειμερινού Seatrade Forum για την Κρουαζιέρα, το οποίο διεξήχθη στην Κωνσταντινούπολη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού κ. Γιώργο Ανωμερίτη και τον κ. Σταύρο Χατζάκο, Δ/ντη Διοίκησης και Πρόεδρο της MedCruise.


Το φετινό Forum έθεσε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος την Ελλάδα και τη Μεσόγειο, όσον αφορά στη διερεύνηση των εκπροσώπων της αγοράς Κρουαζιέρας, για τη διοργάνωση χειμερινών δρομολογίων Κρουαζιέρας.

Σχετικά με τον Πειραιά πραγματοποιήθηκαν διμερείς συνομιλίες μεταξύ των κυριότερων εταιριών κρουαζιέρας και του Ο.Λ.Π. για τις συνθήκες αγοράς του 2013 και 2014 και τις πολιτικές που θα εφαρμοσθούν για την επέκταση του κλάδου στον Πειραιά.

Να σημειωθεί πως μέχρι στιγμής δύο μεγάλες εταιρίες έχουν εκφράσει τον ενδιαφέρον τους για νέα δρομολόγια από το 2013, με πλοία νέας γενιάς.

Άμεσα πρόκειται να συνέλθει η Τεχνική Επιτροπή Κρουαζιέρας της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) για τα συμπεράσματα του Forum και τις δυνατότητες διοργάνωσης χειμερινών δρομολογίων κρουαζιέρας στην Ελλάδα, όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Ανωμερίτης και εντός του Ιανουαρίου 2012 αναμένεται η Σύνοδος των Ελληνικών Λιμένων Κρουαζιέρας, η οποία θα λάβει και τις τελικές αποφάσεις προώθησης και στήριξης τέτοιων προτάσεων.