ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναζητείται... λύση για την τσικουδιά

Αναζητείται... λύση για την τσικουδιά
Απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επιβάλλει εξίσωση φόρου της τσικουδιάς και του τσίπουρου με όλα τα αλκοολούχα

Την περαιτέρω συνεργασία τους για την αναζήτηση βιώσιμων λύσεων το επόμενο διάστημα, με στόχο τη βιωσιμότητα των παραδοσιακών αποσταγματοποιών συμφώνησαν εκπρόσωποι του κλάδου στο πλαίσιο συνάντησης τους με τον υφυπουργό Οικονομικών Απόστολο Βεσυρόπουλο.

Θέμα της συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ήταν η φορολόγηση της τσικουδιάς και του τσίπουρου, ενώ κύριο αίτημα των αποσταγματοποιών ήταν η προστασία του εγχώριου κλάδου της παραδοσιακής αποσταγματοποιίας.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης ήταν η πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που επιβάλλει εξίσωση φόρου της τσικουδιάς και του τσίπουρου με όλα τα αλκοολούχα. Στη συνάντηση συζητήθηκαν οι άμεσες πρωτοβουλίες που θα αναλάβει το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δοθεί η απαραίτητη πίστωση χρόνου ως προς την προσαρμογή προς την απόφαση.

Στη συνάντηση εκτός από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, συμμετείχαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κώστας Σκρέκας, ο Δήμαρχος Τυρνάβου κ. Γιάννης Κόκουρας, εκπρόσωποι των Συλλόγων Αποσταγματοποιών Ηρακλείου, Λασιθίου και Τυρνάβου, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Αμβυκούχων Αμπελουργών Ελλάδος, βουλευτές και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Καταργούνται τα τεκμήρια διαβίωσης μετά από 42 χρόνια

Το καλοκαίρι των Ρίχτερ: Τυχαία ή όχι η σεισμική δραστηριότητα στην Ελλάδα;

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων