ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΚΕΑ: Έρχονται αλλαγές στις πληρωμές - Από «κόσκινο» θα περνούν οι δικαιούχοι του επιδόματος

ΚΕΑ: Έρχονται αλλαγές στις πληρωμές - Από «κόσκινο» θα περνούν οι δικαιούχοι του επιδόματος
Intime

Ολοκληρώθηκαν οι πληρωμές από τον ΟΠΕΚΑ καθώς πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΚΕΑ  και των προνοιακών επιδομάτων. 

Ο ΟΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει ότι η πληρωμή των επιδομάτων θα γίνει νωρίτερα λόγω της 28ης Οκτωβρίου και τα χρήματα έχουν ήδη πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

Αντίθετα με προηγούμενες πληρωμές, αυτόν τον μήνα η πληρωμή του ΚΕΑ τόσο στους λογαριασμούς όσο και στις προπληρωμένες κάρτες έγινε με διαφορά λίγων ωρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον νέο χρόνο θα υπάρξουν σημαντικές αλλαγές σε μία σειρά από επιδόματα καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να προχωρήσει σε έναν εξορθολογισμό.

Συγκεκριμένα, το ΚΕΑ θα μετονομαστεί σε Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και θα υπάρξει αναπροσαρμογή των κριτηρίων ώστε να ενταχθούν περισσότεροι δικαιούχοι (π.χ. μονογονεϊκές οικογένειες) έτσι ώστε να επιδιωχθεί μεγαλύτερη στόχευση στην αντιμετώπιση της ακραίας φτώχειας.

Ταυτόχρονα, θα υπάρξει διασύνδεση με το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη», προκειμένου να μπορεί να διαπιστωθεί εάν ο δικαιούχος εργάζεται ή όχι.

Επιπλέον, στα νέα κριτήρια για όλα τα επιδόματα θα προβλέπεται για τους δικαιούχους που έχουν παιδιά να δηλώνεται το σχολείο που πηγαίνουν καθώς επίσης διπλασιασμός των ελάχιστων χρόνων διαμονής στη χώρα απο 5 χρόνια στα 10.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επιδόματα χωρίς ταλαιπωρία: Τέλος η… χαρτούρα – Πώς θα γλιτώνουν τη γραφειοκρατία οι δικαιούχοι

ΟΠΕΚΑ: Προσοχή! Σήμερα (25/10) η πληρωμή επιδομάτων και παροχών

Σχετικές ειδήσεις