ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street - Μεγάλη πτώση για το αργό

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street - Μεγάλη πτώση για το αργό
ASSOCIATED PRESS

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Συνέχισε και τη Δευτέρα (8/6) το ανοδικό της ράλι η Wall Street.

Αψηφώντας την τεράστια αύξηση του ποσοστού της ανεργίας στις ΗΠΑ αλλά και τη χειμερία νάρκη πολλών δεικτών, οι χρηματομεσίτες στη Γουόλ Στριτ εξέφρασαν έμπρακτα την ικανοποίησή τους ενόψει της σταδιακής επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας οδηγώντας χθες Δευτέρα τον Nasdaq σε νέο ιστορικό υψηλό.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 461,46 μονάδων (+1,70%), στις 27.572,44 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 110,66 μονάδων (+1,13%) στις 9.924,75 μονάδες, διαγράφοντας όλες τις απώλειες που είχε υποστεί εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού: το προηγούμενο ρεκόρ ανάγεται στη 19η Φεβρουαρίου.

Ο δείκτης S&P 500, που αντιπροσωπεύει τις πεντακόσιες μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες, έκλεισε με άνοδο 38,46 μονάδων (+1,20%) στις 3.232,39 μονάδες, επιστρέφοντας στο επίπεδο όπου βρισκόταν στις αρχές της χρονιάς.

Πτώση άνω του 3% για το αργό

Απώλειες άνω του 3% κατέγραψε τη Δευτέρα η τιμή του πετρέλαιου, διακόπτοντας το ανοδικό σερί των επτά προηγούμενων συνεδριάσεων, εν μέσω ανησυχιών για ενδεχόμενη αύξηση της παραγωγής.

Σε αυτό το κλίμα, το αμερικανικό αργό τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Ιουλίου υποχώρησε τη Δευτέρα κατά 1,36 δολάρια ή 3,4%, κλείνοντας κάτω από τα 39 δολάρια το βαρέλι και συγκεκριμένα στα 38,19 δολάρια.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παράδοσης Αυγούστου σημείωσε πτώση 1,30 δολάρια το βαρέλι ή 3,1%, τερματίζοντας την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα 41 δολάρια το βαρέλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σταματήστε τώρα την αθρόα προσέλευση τουριστών - Ξέφυγε η κατάσταση