ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σταϊκούρας: Ακόμη και 100% η μείωση προκαταβολής φόρου σε κάποιες περιοχές

Σταϊκούρας: Ακόμη και 100% η μείωση προκαταβολής φόρου σε κάποιες περιοχές
INTIME NEWS

Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες στην οικονομία από την κρίση του κορωνοϊού διεμήνυσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οριοθετούμε το πρόβλημα, έχουμε ταμειακά διαθέσιμα» σημείωσε ο κ. Σταϊκούρας κάνοντας ειδική αναφορά στην άσκηση για τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή και στην «γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου που θα ανακοινωθεί μέσα στον μήνα.

Ερωτηθείς για την πορεία της οικονομίας είπε ότι «η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα υπάρχει κατάρρευση και γι' αυτό ερχόμαστε να πάρουμε αυτά τα μέτρα που είναι πρωτόγνωρα σε ένταση και ταχύτητα.

Κάποιες επιπτώσεις λόγω της μεγάλης συρρίκνωσης του τουρισμού θα γίνουν ορατές από τον Σεπτέμβριο και μετά. Θα εκδηλωθούν δυσκολίες αλλά υπάρχει ρευστότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση»

«Η αίσθησή μου είναι ότι, αν βρεθεί εμβόλιο ή κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή τον χειμώνα του 2020, θα καλύψουμε το σύνολο των απωλειών το 2021 αλλιώς θα μας πάρει λίγο περισσότερο» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας καλώντας το τραπεζικό σύστημα «να συμβαδίσει με την κυβέρνηση ώστε οι επιπλέον πόροι να εκταμιευθούν μέσα στον Ιούλιο».

Όσον αφορά την πορεία του τουρισμού ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι «περιμένουμε μεγάλη συρρίκνωση, προσδοκούμε ότι αυτή θα περιοριστεί. Η αίσθηση που έχω είναι ότι ό,τι μπορεί να προσεγγιστεί με αυτοκίνητο δεν θα έχει το πρόβλημα που θα έχουν τα νησιά» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση οφείλει να το λάβει έγκαιρα υπόψη και να λάβει μέτρα για όσους πλήττονται περισσότερο μέσα στο καλοκαίρι».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης και Τσίπρας: Αντιμέτωποι μεταξύ τους αλλά και με τα προβλήματά τους