ΠΑΙΔΕΙΑ

Κορονοϊός - Σχολεία: Τέλος στην αγωνία - «Κλειδώνει» η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων

Κορονοϊός - Σχολεία: Τέλος στην αγωνία - «Κλειδώνει» η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων

Το άνοιγμα των σχολείων απασχολεί ιδιαίτερα τους επιστήμονες ενώ σε λίγα 24ωρα αναμένεται επίσημα το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει πότε θα είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Τέλος στην αγωνία παιδιών, γονέων και εκπαιδευτικών αναμένεται να δοθεί την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου, καθώς η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα ανακοινώσει πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. Σήμερα το μεσημέρι άλλωστε θα συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμά τους, εξετάζοντας όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δύο από τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, οι Νίκος Σύψας και Παναγιώτης Γαργαλιάνος τονίζουν ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος λόγω της πανδημίας του και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο τα σχολεία να κλείσουν ξανά τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα τους δυο λοιμωξιολόγους, στόχος είναι τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά στις 7 Σεπτεμβρίου με τα τώρα επιδημιολογικά δεδομένα του κορονοϊού, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, προανήγγειλε το πρώτο σχολικό κουδούνι να χτυπήσει στις 14 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αναστασία Γκίκα μιλώντας στο MEGA για το άνοιγμα των σχολείων τόνισε πως όλα είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές, είτε τα σχολεία ανοίξουν στις 14/9 είτε στις 7/9 όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Οι καθαρίστριες είναι στις θέσεις τους, ενώ αντισηπτικά και υλικά καθαριότητας θα δοθούν από τους Δήμους, είπε.

Γώγος: Αν συνεχίσουν να μειώνονται τα κρούσματα, να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

Την εκτίμηση ότι αν η τάση αποκλιμάκωσης των κρουσμάτων που καταγράφεται τις τελευταίες ημέρες συνεχιστεί, τότε μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου, διατύπωσε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπή, Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απειλή πολέμου Ερντογάν: Ανίκανοι Μητσοτάκης και Μακρόν - Έλληνες και Γάλλοι θα πληρώσετε το τίμημα»