ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διημερίδα για την κρίση στις 10-11/2

Διημερίδα  για την  κρίση  στις  10-11/2

Το Ινστιτούτο Ερευνών & Πολιτικής Στρατηγικής για την Ανάπτυξη και τη Διακυβέρνηση (ΙΝΕΡΠΟΣΤ) διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Ελλάδα 2012 – 2020, Προοδευτική Επανεκκίνηση από την Κρίση στη Λύση»,την Παρασκευή και το Σάββατο 10 και 11 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, Βασ. Σοφίας 2 & Ριζάρη.


Στη διημερίδα θα παραχωρήσουν ομιλίες διακεκριμένες προσωπικότητες, σημαντικοί επιστήμονες και αναλυτές, εκπρόσωποι της πνευματικής ηγεσίας και της διανόησης, οι οποίοι θα αναφερθούν στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

«Ξεπερνώντας το Αδιέξοδο της Φοβικής Ευρώπης: βιωσιμότητα του ευρώ, ευρωπαϊκή διακυβέρνηση και εθνική στρατηγική»

«Για μια παραγωγική Ελλάδα: Κίνητρα, χρηματοδότηση & καινοτομία»

«Οικονομική Δημοκρατία: ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων, της κοινωνίας των πολιτών & της τοπικής αυτοδιοίκησης»

«Νέα Πρότυπα: αναγκαίες θεσμικές αλλαγές»

«Συμπεράσματα: Κοιτώντας μπροστά»

Συγκεκριμένα θα τοποθετηθούν ως κεντρικοί εισηγητές, η βουλευτής, πρώην υπουργός και Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λούκα Τ. Κατσέλη, στη θεματική ενότητα «Για μια παραγωγική Ελλάδα: κίνητρα, χρηματοδότηση & καινοτομία», η Γενική Γραμματέας της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ETUC) κ. Bernadette Segol στην ενότητα «Οικονομική Δημοκρατία: Ο ρόλος των κοινωνικών εταίρων, της κοινωνίας των πολιτών & της τοπικής αυτοδιοίκησης», o Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών Πανεπιστημίου Πατρών και επιστημονικός υπεύθυνος της Εστίας Επιστημών Πάτρας κ. Σπύρος Πνευματικός στην ενότητα «Νέα Πρότυπα: αναγκαίες θεσμικές αλλαγές», ενώ στην ενότητα «Συμπεράσματα: Κοιτώντας μπροστά», θα πραγματοποιήσει ομιλία ο Σύμβουλος Επικοινωνίας κ. Πήτερ Οικονομίδης.

Φυσικά το λόγο θα έχουν και διεθνείς προσωπικότητες, όπως ο π. Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Βρετανικής κυβέρνησης κ. Lord Mark Malloch – Brown, ο Πρόεδρος του European University Institute, π. Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, π. Υπουργός της Ισπανικής κυβέρνησης κ. Josep Borell, η Γενική Γραμματέας της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Εργατικών Συνδικάτων (ITUC) κ. Sharah Burrow, o καθηγητής του Department of Government, University of Texas at Austin κ. James Golbraith και η Senior Managing Director του FTI Consulting κ.Vicky Pryce μέσω βιντεοσκοπημένων παρεμβάσεων.