ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σ. Γκάμπριελ: Στα όριά τους οι Έλληνες

Σ. Γκάμπριελ: Στα όριά τους οι Έλληνες

Αντίθετοι με την γραμμή που ακολουθεί η γερμανική κυβέρνηση όσον αφορά την ελληνική κρίση φαίνεται ότι είναι οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες.

«Η πλειοψηφία του ελληνικού λαού, έχει φθάσει στα όρια της αντοχής της, λόγω των περικοπών που αποφάσισε η κυβέρνηση υπό πίεση», τόνισε ο πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών Σίγκμαρ Γκάμπριελ.

Λίγο μετά τη συνεδρίαση του προεδρείου του κόμματος στο Βερολίνο, ο Γκάμπριελ επισήμανε ότι δεν θα πρέπει κανείς να θέτει συνεχώς αυξημένες απαιτήσεις, ενώ έθεσε ως προτεραιότητα να αποκτήσει η Ελλάδα και πάλι προοπτική.

Από τη μία πλευρά, ο γερμανός πολιτικός ζήτησε να απαιτηθούν περισσότερα από Έλληνες που έβγαλαν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, ενώ τάχθηκε υπέρ μιας νέας μείωσης στις αμυντικές δαπάνες.

Επίσης, έθεσε ως ανάγκη την υλοποίηση και εφαρμογή ενός σχεδίου Μάρσαλ για τις χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου, διάρκειας 20-30 ετών, με στόχο την τόνωση της απασχόλησης. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα πρότεινε να χρηματοδοτηθεί μέσω της ανακατανομής των κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΕΕ, δίνοντας ένα παράδειγμα τις υψηλές αγροτικές επιδοτήσεις, που όπως είπε, θα μπορούσαν να μειωθούν.