ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street - Σε υψηλό διετίας το αμερικάνικο πετρέλαιο

Μεγάλες απώλειες στη Wall Street - Σε υψηλό διετίας το αμερικάνικο πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Στο «κόκκινο» έκλεισε την Πέμπτη (4/3) το χρηματιστήριο στη Wall Street.

Οι επενδυτές φάνηκαν επηρεασμένοι από την άνοδο των επιτοκίων των τίτλων του αμερικανικού δημοσίου αλλά από και την παρέμβαση του επικεφαλής της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) Τζερόμ Πάουελ, που φάνηκε να υποβαθμίζει την αύξηση του κόστους του κρατικού δανεισμού και τις ανησυχίες περί υπερθέρμανσης της οικονομίας και ανόδου του πληθωρισμού.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 345,95 μονάδων (–1,11%), στις 30.924,14 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 274,28 μονάδων (–2,11%), στις 12.723,47 μονάδες. Έπειτα από την πτώση σχεδόν 10% που έχει καταγράψει από το πιο πρόσφατο ρεκόρ του τη 12η Φεβρουαρίου, ο δείκτης πλησιάζει την επιλεγόμενη στο ιδιόλεκτο των χρηματομεσιτών «διόρθωση».

Ο δείκτης S&P 500, που θεωρείται πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 51,25 μονάδων (–1,34%), στις 3.768,47 μονάδες.

Με «σπασμένα φρένα» η τιμή του πετρελαίου

Ράλι πραγματοποίησαν την Πέμπτη (4/3) οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού άγγιξαν τα υψηλά διετίας, μετά την ανακοίνωση του OPEC+ περί διατήρησης των περικοπών στην παραγωγή τους μέχρι και το τέλος Απριλίου.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου brent παράδοσης Μαΐου, σημείωσε άνοδο 2,67 δολαρίων ή 4,2%, στα 66,74 δολάρια το βαρέλι, στο υψηλότερο κλείσιμό του από τις 25 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Απριλίου σημείωσε άνοδο 2,55 δολ. ή 4,2%, στα 63,83 δολ. το βαρέλι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.