ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση στη Wall Street - Νέα άνοδος για το πετρέλαιο

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση στη Wall Street - Νέα άνοδος για το πετρέλαιο
ASSOCIATED PRESS

Με μικτά πρόσημα έκλεισε το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στη Wall Street.

Το κλίμα αβεβαιότητας στους επενδυτές ήταν έντονο, παρά την ανάκαμψη μεγάλων ονομάτων της τεχνολογίας, την επομένη μιας δύσκολης συνεδρίασης κι ενώ η αγορά ανέμενε την παρουσίαση του σχεδίου του προέδρου Τζο Μπάιντεν για τις υποδομές.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 85,41 μονάδων (–0,26%), στις 32.981,55 μονάδες.

Αντίθετα ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε την τελευταία συνεδρίαση του 1ου τριμήνου με άνοδο 201,48 μονάδων (+1,54%), στις 13.246,87 μονάδες.

Ενώ ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 14,34 μονάδων (+0,36%), στις 3.972,89 μονάδες, μόλις μερικές μονάδες κάτω από το ιστορικό του υψηλό.

Άνοδος στις τιμές του αργού

Ανοδικά κινήθηκαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικάνικου αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παράδοσης Μαΐου κέρδισε 45 σεντς ή 0,7% και έκλεισε στα 61 δολάρια το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Βrent παράδοσης Ιουνίου, πρόσθεσε 29 σεντς ή 0,5% και έκλεισε στα 64,46 δολάρια το βαρέλι.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.