ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μεγάλα και ηχηρά ονόματα κοσμούν τη συμμετοχή της Γαλλίας στην DEFEA

Μεγάλα και ηχηρά ονόματα κοσμούν τη συμμετοχή της Γαλλίας στην DEFEA

Με 20 συμμετοχές στην Έκθεση DEFEA, η Γαλλία δίνει ηχηρό παρόν επιβεβαιώνοντας τις ιδιαίτερα στενές σχέσεις που έχει δημιουργήσει με την Ελλάδα σε όλους τους τομείς και κυρίως στην αμυντική βιομηχανία.

Με το πρώτο μαχητικό Rafale βαμμένο με τα χρώματα της Ελλάδας να αναμένεται μέσα στον Ιούλιο από τα συνολικά 24 που θα παραδοθούν, αλλά και την πρόταση για την κατασκευή ελληνικών φρεγατών η Γαλλία έχει βάλει τις βάσεις και στοχεύει να διευρύνει τη στρατηγική συνεργασία με τη χώρα μας.

Οι δύο χώρες άλλωστε έχουν διαχρονικές και ευρύτερες σχέσεις συνεργασίας μέσα από τους οργανισμούς της ΕΕ, του ΝΑΤΟ αλλά και με της Πενταμερής συνεργασίας (μαζί και με Κύπρο, Αίγυπτο και ΗΑΕ) για την Ανατολική Μεσόγειο αλλά και κοινές ασκήσεις των Ένοπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

Ελλάδα και Γαλλία είναι σταθεροί σύμμαχοι με στόχο να εξασφαλιστεί και να ενισχυθεί ένα ασφαλέστερο γεωπολιτικό περιβάλλον στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Συντονιστής της πολυπληθής γαλλικής συμμετοχής στην DEFEA είναι η GICAN. Ο Γαλλικός Όμιλος Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, ο οποίος συνεργάζεται με περισσότερα από 210 στελέχη στη ναυτιλιακή βιομηχανία. Συνεργάζεται άμεσα με ναυπηγεία, κατασκευαστές συστημάτων και εξοπλισμού, υπεργολάβους, μηχανικούς και αρχιτέκτονες που εμπλέκονται στο σχεδιασμό, την κατασκευή, τη συντήρηση και την εφαρμογή στρατιωτικών και μη στρατιωτικών σκαφών, καθώς και εκείνων που εργάζονται στον τομέα της ασφάλειας στη θάλασσα και των θαλάσσιων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η φιλοδοξία του GICAN είναι να προωθήσει την ανάπτυξη της γαλλικής ναυτιλιακής βιομηχανίας ώστε να της επιτρέψει να διαδραματίσει βασικό ρόλο στην προώθηση, την προστασία και την προστασία των θαλάσσιων, αεροπορικών, θαλάσσιων και υποθαλάσσιων περιοχών.