ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πιστώνονται σήμερα 6,7 εκατ. ευρώ σε 1.214 πυρόπληκτους

Πιστώνονται σήμερα 6,7 εκατ. ευρώ σε 1.214 πυρόπληκτους
Πιστώνονται σήμερα 6,7 εκατ. ευρώ σε 1.214 πυρόπληκτους
INTIME

Το υπουργείο Οικονομικών προχωρά σήμερα στην καταβολή του δεύτερου γύρου αποζημιώσεων στους δικαιούχους κρατικής αρωγής από τις πρόσφατες πυρκαγιές.

Όπως ανακοίνωσε μιλώντας στον Σκάι ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, εντός της ημέρας θα καταβληθούν σε 1.214 ξεχωριστά ΑΦΜ συνολικά 6,7 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τη δεύτερη εκταμίευση μετά από εκείνη της παρελθούσας Παρασκευής, οπότε πληρώθηκαν 3,7 εκατ. ευρώ σε 528 πυρόπληκτους.

Έτσι, μέσα σε 4 ημέρες θα έχουν καταβληθεί 10,4 εκατ. ευρώ σε 1.742 πυρόπληκτους, κάτι που σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα συμβαίνει για πρώτη φορά από άποψη ταχύτητας.

Προοπτικά, με την ολοκλήρωση της επεξεργασίας των αιτήσεων και των στοιχείων που υποβάλλονται, θα ακολουθήσουν νέες πληρωμές το επόμενο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα arogi.gov.gr, ενεργοποιήθηκε στις 18 Αυγούστου του 2021. Μέσω αυτής, τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε περιοχές της Ελληνικής Επικράτειας από την 27η Ιουλίου 2021 και έως την 13η Αυγούστου 2021, μπορούν – για πρώτη φορά – με μία μόνο αίτηση, η οποία επέχει θέση Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν τη χορήγηση έκτακτης εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης, ως πρώτη αρωγή από το Υπουργείο Οικονομικών.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2021.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νέα μέτρα: Πού και πότε θα φοράμε μάσκες από τις 13 Σεπτεμβρίου