ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Λαγκάρντ: Τέλη 2021 ή αρχές 2022 θα δει η ΕΚΤ το θέμα με τα ελληνικά ομόλογα

Τέλη 2021 ή αρχές 2022 θα δει η ΕΚΤ το θέμα με τα ελληνικά ομόλογα
Τέλη 2021 ή αρχές 2022 θα δει η ΕΚΤ το θέμα με τα ελληνικά ομόλογα
AP

Το θέμα των ελληνικών ομολόγων απασχολεί την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς πλησιάζει ο ορίζοντας για τον τερματισμό του έκτακτου προγράμματος αγοράς στοιχείων ενεργητικού λόγω της πανδημίας (PEPP).

Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε σήμερα η πρόεδρος της ΕΚΤ, Κριστίν Λαγκάρντ στο ευρωκοινοβούλιο απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Όπως ανέφερε η επικεφαλής της ΕΚΤ, τα ελληνικά ομόλογα εντάχθηκαν στο PEPP, ενώ κάτι τέτοιο δεν ισχύει για το τακτικό πρόγραμμα αγοράς στοιχείων ενεργητικού (APP) της κεντρικής τράπεζας.

"Στο PEPP τα ελληνικά ομόλογα είναι επιλέξιμα, στο APP δεν είναι επιλέξιμα. Αυτό θα πρέπει να το δούμε σε εύθετο χρόνο, πιθανώς στο τέλος του 2021 ή αρχές του 2022", ανέφερε η πρόεδρος της ΕΚΤ χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Για το PEPP η πρόεδρος της ΕΚΤ ανέφερε ότι με βάση το πλαίσιο που έχει συμφωνηθεί, η διάρκεια του θα είναι τουλάχιστον μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022. "Θα συνεχίσουμε τις αγορές με βάση το outlook του πληθωρισμού και για να διατηρήσουμε ευνοϊκές χρηματοοικονομικές συνθήκες", ανέφερε.