ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ακρίβεια: Δήλωση σήμερα από τον Μητσοτάκη - Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις Σκρέκα

Ακρίβεια: Δήλωση σήμερα από τον Μητσοτάκη - Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις Σκρέκα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει δήλωση για τα νέα μέτρα που θα αφορούν την ακρίβεια και τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει δήλωση για τα νέα μέτρα που θα αφορούν την ακρίβεια και τα μέτρα στήριξης των νοικοκυριών

Σε δήλωση για τα νέα μέτρα που ετοιμάζεται να πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει την ακρίβεια και τις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα αναμένεται να προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τη δήλωση Μητσοτάκη αναμένονται διευκρινιστικές ανακοινώσεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα. Σύμφωνα με πληροφορίες το νέο πακέτο μέτρων, θα είναι περισσότερο εστιασμένο στις επιχειρήσεις σε σχέση με τα προηγούμενα που εστίαζαν στα νοικοκυριά.

Τα νέα μέτρα ανακοινώνονται , ενώ έχει προηγηθεί ένα 48ωρο εκτίναξης των τιμών στο Χρηματιστήριο Ενέργειας με την τιμή της μεγαβατώρας να έχει αυξηθεί κατά 50,6%, ήτοι από τα 148,80 ευρώ ανά μεγαβατώρα στις 5 Ιανουαρίου, στα 229,27 ευρώ ανά μεγαβατώρα σήμερα.

Η αύξηση αποδίδεται στην ανάκαμψη του φυσικού αερίου στο ενεργειακό μείγμα αλλά και στη διαφαινόμενη επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στη χώρα μας. Η χρήση φυσικού αερίου για την ηλεκτροπαραγωγή χθες ήταν αυξημένη στο 30%. Οι ΑΠΕ αντιστοιχούσαν χθες στο 35% και τα μεγάλα υδροηλεκτρικά στο 20%.

Χθες είχαμε ξανά άνοσο στις ευρωπαϊκές τιμές φυσικού αερίου TTF. Η τιμή του ανήλθε στα 98,1 ευρώ ανά μεγαβατώρα σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 7%.

Η ενεργειακή κρίση έχει εκτοξεύσει τα τιμολόγια ρεύματος κατά 350% υψηλότερα σε σχέση με τα επίπεδα κατά την περίοδο πριν από το ξέσπασμά της. Το ποσοστό αυτό διαμορφώνεται χωρίς να συνυπολογιστούν οι κρατικές επιδοτήσεις και οι ενδεχόμενες εκπτώσεις των παρόχων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Νόβακ Τζόκοβιτς: Μεγαλείο ψυχής από τη σύζυγό του στο πρώτο μήνυμα μετά την «αιχμαλωσία» του

Survivor: Μπέλλος και Λιανός γνωρίζονται από παλιά - Δείτε τη γυναίκα του Μαχητή video)

Κακοκαιρία: Πιο σφοδρό χτύπημα μετά το Σαββατοκύριακο - Χιόνια στην Αττική μετά τις 15 Ιανουαρίου;

Survivor: Ο λόγος που αποχώρησε ο Γιάννης Χατζηγεωργίου από το ριάλιτι επιβίωσης