ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιδότηση καυσίμων: Αύριο, Τρίτη, οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων στήριξης

Επιδότηση καυσίμων
«Κλείδωσε» η νέα επιδότηση καυσίμων
ΙΝΤΙΜΕ/Φωτογραφία αρχείου

«Κλείδωσε» η νέα επιδότηση καυσίμων - Αύριο, Τρίτη (21/06) οι ανακοινώσεις

Στο Μέγαρο Μαξίμου «κλείδωσαν» το πρωί της Δευτέρας τα νέα μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας με βασικό «όπλο» την δεύτερη φάση της επιδότησης καυσίμων που θα είναι πιο διευρυμένη προκειμένου να φτάσει σε περισσότερους.

Όπως μαθαίνει το Newsbomb.gr η σύσκεψη Μητσοτάκη με το οικονομικό επιτελείο ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και οι ανακοινώσεις για την επιδότηση καυσίμων η οποία θα είναι σημαντικά αυξημένη θα γίνουν αύριο, Τρίτη 21/06.

Τις ανακοινώσεις θα κάνουν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Γεωργαντάς.

To πακέτο των μέτρων στήριξης το οποίο θα ξεπεράσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ (130 εκατομμύρια ήταν το πρώτο πακέτο) θα αφορά και περισσότερους πολίτες καθώς θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια. Η εφαρμογή της συγκεκριμένης παρέμβασης για τα καύσιμα θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τριών μηνών.

Όπως διευκρίνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου η πρώτη ανακοίνωση για την νέα επιδότηση καυσίμων θα γίνει στο υπουργικό συμβούλιο που συνεδριάζει αύριο Τρίτη και θα ακολουθήσει εξειδίκευση των μέτρων στις 3 μετά το μεσημέρι στο υπουργείο Οικονομικών.

Επιδότηση καυσίμων

Aναφορικά με το Fuel Pass2 το ποσό της επιδότησης καυσίμων θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο και επίσης αυξημένη θα είναι η περίμετρος των δικαιούχων. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ, καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων.

Παράλληλα αναμένεται αύξηση της επιδότησης καυσίμων στα επίπεδα των 60 με 70 ευρώ από τα 40-50 ευρώ που ίσχυσε στην πρώτη φάση του Fuel Pass.

Για το πετρέλαιο κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα. Οι παρεμβάσεις θα εφαρμοσθούν για ένα τρίμηνο, δηλαδή μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου.

Ειδικά για το πετρέλαιο κίνησης θα αυξηθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στην αντλία. Το ποσό αυτό ανέρχεται σήμερα σε 12 λεπτά το λίτρο χωρίς τον ΦΠΑ. Με τον ΦΠΑ η επιδότηση φθάνει περίπου στα 15 λεπτά το λίτρο. Η νέα επιδότηση του ντίζελ κίνησης θα είναι μεγαλύτερη από 15 λεπτά το λίτρο.

Παράλληλα θα υπάρξει αύξηση των χρηματοδοτικών πόρων για τις άγονες γραμμές, με την επέκταση της χρηματοδότησης τους ώστε να ενσωματώνει το αυξημένου κόστος των καυσίμων χωρίς να επιβαρύνεται ο ωφελούμενος.

Σχετικές ειδήσεις