ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Deutsche Bank: «Ελεύθερη πτώση» για τη μετοχή της – Αναταραχή στις αγορές

Deutsche Bank: «Ελεύθερη πτώση» για τη μετοχή της – Αναταραχή στις αγορές

Δεν έχουν τέλος οι τραπεζικοί τριγμοί, καθώς όπως φαίνεται η τραπεζική καταιγίδα δεν ήταν πρόσκαιρη, με την μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, την Deutsche Bank, να χάνει 3 δισεκατομμύρια δολάρια από την αγοραία της αξία σε διάστημα μόλις μιας εβδομάδας.

αγορές βρέθηκαν σήμερα στη δίνη της τραπεζικής κρίσης με ένα διεθνές sell off τραπεζικών μετοχών να κοκκινίζει τα χρηματιστήρια. Ο Γερμανός Καγκελάριος πάντως εμφανίστηκε σήμερα καθησυχαστικός για τoν γερμανικό τραπεζικό γίγαντα.

«Η Deutsche Bank έχει θεμελιωδώς εκσυγχρονιστεί και έχει αναδιαμορφώσει το επιχειρηματικό της μοντέλο και είναι μια πολύ κερδοφόρα τράπεζα. Δεν υπάρχει ανάγκη να ανησυχούμε για τίποτα», είπε ο Όλαφ Σολτς.

«Ισχυρό το τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας»

«Το τραπεζικό ευρωπαϊκό αλλά και ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι σταθερό. Και οι ελληνικές τράπεζες είναι ισχυρές και δεν απειλούνται με κανένα τρόπο από αυτή τη νευρικότητα που υπάρχει σήμερα στις αγορές», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Βρυξέλλες.

Η μετοχή της γερμανικής τράπεζας κατέγραψε απώλειες άνω του 15%, ενώ προς το κλείσιμο των αγορών περιορίστηκαν στο 10%.

Tην ίδια ώρα, τα CDS της εκτινάχθηκαν στις 220 μονάδες βάσης.

«Είναι ο επόμενος αδύναμος κρίκος που ψάχνουν οι αγορές. Δεν είναι κάτι καινούριο. Γνωρίζαμε τα προβλήματα ρευστότητας της Deutsche Bank. Η Deutsche Bank είχε χειρότερους κεφαλαιακούς δείκτες από την Credit», δήλωσε ο επενδυτικός σύμβουλος Κυριάκος Τσαταλπασίδης.

Μεγάλη πτώση σημειώθηκε και στα ομόλογα μειωμένης εξασφάλισης της Deutsche Bank, τα οποία βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής αφού οι κάτοχοι αυτών των τίτλων της Credit Suisse έχασαν το σύνολο των χρημάτων τους, στο πλαίσιο της συμφωνίας με την UBS.

Σχετικές ειδήσεις