ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ.Κασιμάτης: Στο πόδι σχεδιάζουν τις περικοπές

Γ.Κασιμάτης: Στο πόδι σχεδιάζουν τις περικοπές

«Σχεδιασμό που γίνεται στο πόδι», χαρακτηρίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γ. Κασιμάτης, τις παρεμβάσεις που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αύξηση των δημοσίων εσόδων.

Με αφορμή τις πληροφορίες, για καθιέρωση ενιαίου φορολογικού συντελεστή 35% στους ελεύθερους επαγγελματίες, την κατάργηση των φοροαπαλλαγών, αλλά και μίας σειράς άλλων προθέσεων του υπουργείου Οικονομικών, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου επισημαίνει:

«Αυτή η φορο-καταιγίδα, που σχεδιάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και διαρρέεται σταδιακά προκειμένου να σφυγμομετρηθούν αντιδράσεις, θα έχει ολέθρια αποτελέσματα όχι μόνο για την ανάπτυξη της οικονομίας, που όλοι τόσο επιζητούμε σαν διέξοδο από την κρίση, αλλά και για την κοινωνία γενικότερα. Είναι αδιανόητο και παράλογο ο Έλληνας φορολογούμενος, να αναγκάζεται να τριπλασιάσει σχεδόν την φοροδοτική του ικανότητα για να φανεί συνεπής προς τις υποχρεώσεις που του δημιουργούνται ξαφνικά, όταν λόγω των περικοπών έχει δυσανάλογα μικρότερα εισοδήματα, που δεν επαρκούν πλέον ούτε για την κάλυψη των καθημερινών του αναγκών. Είναι φανερό πλέον ότι ο σχεδιασμός, απ' όπου και αν προέρχεται γίνεται στο πόδι, μετά από τις επιταγές της τρόικας».