ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνεργασία με την EBRD για τις ελληνικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια

Συνεργασία με την EBRD για τις ελληνικές επιχειρήσεις στα Βαλκάνια

Πακέτο μέτρων για την παροχή ρευστότητας σε ελληνικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρες των Βαλκανίων, της Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου και τη χρηματοδότηση των ελληνικών εξαγωγών προς τις χώρες αυτές διαπραγματεύεται η κυβέρνηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD).

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας σήμερα στην ημερίδα με θέμα «Προώθηση επενδυτικών συνεργασιών και ευκαιριών ανάπτυξης της εξωστρέφειας», που διοργανώνουν ο ΣΕΒ και η EBRD.

Αναλυτικά, στο πλαίσιο συνεργασίας με την EBRD περιλαμβάνονται οι εξής πρωτοβουλίες:

- Πρόγραμμα χρηματοδότησης επιχειρήσεων στα Βαλκάνια, ύψους 4 δισ. ευρώ, από τα οποία οι ελληνικές επιχειρήσεις εκτιμάται ότι μπορούν να απορροφήσουν έως 1,5 δισ. ευρώ.

- Χρηματοδότηση διασυνοριακών επενδυτικών σχεδίων ανάμεσα στην Ελλάδα και γειτονικές χώρες, στην ενέργεια, τις υποδομές μεταφορών, τη διαχείριση αποβλήτων, κλπ.

- Επανέναρξη της συνεργασίας της EBRD με τις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια.

- Συνεργασία της EBRD με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός προγράμματος χρηματοδότησης των ελληνικών εξαγωγών.

ΠΗΓΗ ΑΠΕ