ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank-Εμπορική: Σε εξέλιξη η λειτουργική ενοποίηση

Alpha Bank-Εμπορική: Σε εξέλιξη η λειτουργική ενοποίηση

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία λειτουργικής ενοποίησης των τραπεζών Alpha Bank και Εμπορικής Τράπεζας, μερικές ημέρες μετά ολοκλήρωση της μεταβίβασης του συνόλου των μετοχών της δεύτερης στην πρώτη, από τη μέχρι την πρόσφατα μητρική της Εμπορικής, Credit Agricole.

Με την συγχώνευση των δύο τραπεζών δημιουργείται ο δεύτερος σε μέγεθος χρηματοοικονομικός όμιλος στην Ελλάδα με pro forma μερίδιο αγοράς στην Ελλάδα περίπου 20% στις καταθέσεις και 24% στις χορηγήσεις.

Η Alpha Bank αναμένει να επωφεληθεί από ετήσιες συνέργειες ύψους 200 εκατ. ευρώ, οι οποίες περιλαμβάνουν συνέργειες λειτουργικού κόστους ύψους 150 εκατ. ευρώ και επιπλέον 50 εκατ.ευρώ από συνέργειες κόστους χρηματοδοτήσεως και εσόδων. Οι συνέργειες αυτές αναμένεται να πραγματοποιηθούν πλήρως εντός τριών ετών από την ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της τράπεζας, θα υπάρχει δυνατότητα για τους πελάτες της Alpha Bank να εξυπηρετούνται και από τα καταστήματα της Εμπορικής Τραπέζης. Σε 14 Καταστήματα της Εμπορικής Τραπέζης θα μπορούν να εξυπηρετούνται πελάτες της Alpha Bank για βασικές τραπεζικές συναλλαγές τους (π.χ. ανάληψη, κατάθεση, πληρωμή οφειλών κ.λπ.).

Τα καταστήματα που θα παρέχουν την ανωτέρω εξυπηρέτηση είναι: Στην Αθήνα και Πειραιά (Ακαδημίας. Πλατεία Συντάγματος, Πειραιά, Ακτή Μιαούλη, Πλατεία Καραϊσκάκη, Νίκαια, Λεωφόρος Αμφιθέας, Γλυφάδα Αγίας Παρασκευή, Δάφνη, Ερυθρού, Ηλιουπόλεως) και στην Θεσσαλονίκη (Δωδεκανήσου, Νέαπολη).