ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σόιμπλε: Ανακοινώνει πρόγραμμα τόνωσης των επενδύσεων στην Ισπανία

Σόιμπλε: Ανακοινώνει πρόγραμμα τόνωσης των επενδύσεων στην Ισπανία

Διμερές πρόγραμμα για την τόνωση των επενδύσεων στην Ισπανία αναμένεται να ανακοινώσει κατά τη σημερινή του επίσκεψη στη Μαδρίτη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι θα αδράξει την ευκαιρία της συνάντησης με τον ισπανό ομόλογό του, Λουίς ντε Γκίντος, για να αναγγείλει το επενδυτικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο και για άλλες υπερχρεωμένες χώρες, όπως είπε.

Η ανακοίνωση έγινε την ίδια ημέρα που ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι δήλωσε ότι επιδιώκει την επιμήκυνση κατά δύο έτη του χρονοδιαγράμματος για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας κάτω από το όριο του 3% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ανακοίνωση του Σόιμπλε αποτελεί την πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η κυβέρνηση Μέρκελ προσαρμόζει τη στάση της έναντι της κρίσης.

«Πρέπει να ανταποκρίνεσαι στις οικονομικές εξελίξεις και αυτό κάνουμε στη Γερμανία. Δεν είμαστε γραφειοκρατικοί, δεν είμαστε χαζοί», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε σε μέλη του γερμανικού χριστιανοδημοκρατικού κόμματος (CDU), του οποίου ηγείται η κυρία Μέρκελ.