ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, στο πλαίσιο της διαδικασίας ανακεφαλαιοποιήσης της.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Τράπεζα Πειραιώς στη διαδικασία αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου συγκέντρωσε ποσό άνω του 1,4 δισ. ευρώ από ιδιώτες επενδυτές. Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, συγκεντρώθηκε το ποσό του 1,4 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 19% του συνόλου των αναγκών της, ύψους 7,33 δισ. ευρώ, έναντι του ελάχιστα απαιτούμενου 10%.

Στο πλαίσιο της αύξησης κεφαλαίου, ο πορτογαλικός όμιλος Banco Comercial Portugues (BCP) προχώρησε στην κάλυψη 400 εκατ. ευρώ (αντίστοιχο χρηματοδοτικό έλλειμμα από την εξαγορά της Millennium Bank), υλοποιώντας προηγούμενη δέσμευσή του.

Επίσης, με το ίδιο σκεπτικό και δέσμευση, η γαλλική Societe Generale συμμετείχε στην αύξηση με το ποσό των 170 εκατ. ευρώ. Σημαντικό, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ήταν το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών που φαίνεται ότι στήριξαν την αύξηση κεφαλαίου, καταβάλλοντας κεφάλαια άνω των 700 εκατ. ευρώ.