ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Alpha Bank: Από το 2014 θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία

Alpha Bank: Από το 2014 θα αρχίσει να μειώνεται η ανεργία

Η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται από το 2014 εκτιμά η Δ/νση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank υπό τον κ. Μιχάλη Μασουράκη στην εβδομαδιαία της ανάλυση, επικαλούμενη τα τελευταία στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ και το δείκτη ανεργίας.

Σύμφωνα με το εβδομαδιαίο δελτίο "επιβεβαιώνονται τώρα από πολλές πλευρές οι πολύ ευνοϊκές εξελίξεις στην αγορά εργασίας, ιδιαίτερα στο 6μηνο Απρ. – Σεπτ. 2013.

Ειδικότερα, στην αγορά εργασίας, στους τελευταίους μήνες καταγράφεται αξιοσημείωτη αύξηση της απασχόλησης, η οποία σηματοδοτεί επίσης την περαιτέρω επιβράδυνση του ρυθμού πτώσης του ΑΕΠ στα επόμενα 3μηνα και ενισχύει τις προοπτικές για επίτευξη θετικών ρυθμών αύξησης του ΑΕΠ σε ετήσια βάση από το 1ο 3μηνο 2014. Επίσης, τα στοιχεία δείχνουν ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι εισέρχονται στην αγορά εργασίας αυξάνοντας το εργατικό δυναμικό της χώρας, που από μόνο του προοιωνίζεται υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον.

Τέλος, φαίνεται ότι αποκαθίστανται σταδιακά οι συνθήκες και οι προϋποθέσεις βελτίωσης των εξειδικεύσεων των εργαζομένων και της παραγωγικότητάς τους ( εκτός των άλλων και με την ταχύτερη, από ότι αναμενόταν, απορρόφησή τους σε θέσεις εργασίας) για να συνεισφέρουν στην ανταγωνιστική ανάκαμψη και ανάπτυξη των οικογενειακών τους εισοδημάτων και της οικονομίας ως σύνολο.