ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες οδηγούν την αγορά σε νέα υψηλά

Χρηματιστήριο: Οι τράπεζες οδηγούν την αγορά σε νέα υψηλά

Ανοδικές τάσεις επικράτησαν τη Δευτέρα στο Χρηματιστήριο, με τον γενικό δείκτη να πλησιάζει μία ανάσα από τα επίπεδα των 1.120 μονάδων, καθώς το αγοραστικό ενδιαφέρον για τις μετοχές των τραπεζών, αλλά και άλλων blue chips, παραμένει αμείωτο.

Μετά το σύντομο πτωτικό διάλειμμα της περασμένης Παρασκευής, η χρηματιστηριακή αγορά δείχνει ότι έχει τη δυναμική να δοκιμάσει νέα υψηλά, καθώς αυξάνονται οι εισροές από ξένα χαρτοφυλάκια, ενώ και η εγχώρια επενδυτική κοινότητα παρακολουθεί το ράλι κάθε άλλο παρά απαθής.

Κρίσιμο επίπεδο από την άποψη της τεχνικής ανάλυσης είναι οι 1.150 μονάδες. Εάν η αγορά ανέβει σε αυτά τα επίπεδα με υψηλό τζίρο, τότε οι αναλυτές εκτιμούν ότι υπάρχουν περιθώρια να συνεχισθεί το ράλι.

Ο γενικός δείκτης τερμάτισε τη συνεδρίαση στις 1.119,36 μονάδες, με άνοδο 0,92%. Η αξία των συναλλαγών ξεπέρασε τα 165 εκατ. ευρώ, γεγονός που οφείλεται στα «πακέτα» που πέρασαν μέσα από τη συνεδρίαση στις μετοχές των ΟΛΠ, ΟΛΘ, OTE, Τράπεζας Πειραιώς και Motor Oil.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, τα «πακέτα» αυτά δεν είναι «καθαρές» αγορές, αλλά μεταβίβαση μετοχών που αγοράστηκαν από επενδυτικούς οίκους στους πελάτες τους.

Στη συνεδρίαση πρωταγωνίστησαν οι τραπεζικές μετοχές, αλλά και άλλοι τίτλοι στην υψηλή κεφαλαιοποίηση.

Μεταξύ άλλων, ξεχώρισαν οι μετοχές των Εθνική Τράπεζα (+3,91% στα 3,72 ευρώ), Τράπεζα Πειραιώς (+3,45% στα 1,50 ευρώ), ΟΤΕ (+4,14% στα 9,06 ευρώ), ΔΕΗ (+1,74% στα 9,93 ευρώ) και ΟΛΠ (+1,58% στα 18,59 ευρώ).

Διαβάστε επίσης:

Χρηματιστήριο: Άνοδος στις 1.100 μονάδες με οδηγό τα blue chips