ΕΣΕΕ:Δυσαρεστημένο το εμπόριο με τις τριετείς επαγγελματικές μισθώσεις

ΕΣΕΕ:Δυσαρεστημένο το εμπόριο με τις τριετείς επαγγελματικές μισθώσεις

Δυσαρέσκεια για την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να μειώσει σε τριετή τη διάρκεια των επαγγελματικών μισθώσεων, εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Όπως αναφέρει, «η τριετία μπορεί να είναι μια μέση λύση μεταξύ υπουργείου και τρόικας, αλλά δεν μας δικαιώνει».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εξηγεί ότι αυτή η εξέλιξη «δεν ικανοποιεί τον εμπορικό κόσμο, αφού σύμφωνα με τον φορολογικό νόμο της χώρας μας η περίοδος απόσβεσης μιας επένδυσης είναι τα πέντε χρόνια». «Ως εκ τούτου», συνεχίζει, «θα έπρεπε αυτός ο χρόνος να υπερκαλύπτεται και να προστατεύει τον συνεπή επιχειρηματία».

«Προσπαθήσαμε με πολλά επιχειρήματα να αποδείξουμε ότι η πρότασή μας για 6 χρόνια αντί της πλήρους κατάργησης θα ήταν μία γενναία και αποδεκτή μείωση της 12ετίας, των παλαιών μισθώσεων, αλλά μάταια», συμπληρώνει.

Ο κ. Κορκίδης γνωστοποιεί τέλος πως η ΕΣΕΕ προτίθεται να δημιουργήσει υπηρεσία φιλικού διακανονισμού χρησιμοποιώντας τον θεσμό της Διαμεσολάβησης και να ζητήσει από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας να υλοποιήσει παλαιότερη πρότασή της για την ενίσχυση των επιτροπών της Περιφέρειας που θα επιλύουν τα προβλήματα που θα προκύψουν από τις αλλαγές στις εμπορικές μισθώσεις.