ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νέο mea culpa από την Κ. Λαγκάρντ

Νέο mea culpa από την Κ. Λαγκάρντ

Η κοροϊδία των δανειστών στον ελληνικό λαό "πάει σύννεφο".

Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγει κάποιος διαβάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις της Διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία προέβη σε ένα ακόμα mea cupla για τις πολιτικές σκληρής λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα.

Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, αφότου οι Έλληνες έχουν ειπωστεί ανείπωτα μέτρα λιτότητας, με την ανεργία των νέων να έχει ξεπεράσει το 50%, και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να "αναστενάζουν" από την έλλειψη ρευστότητας, και η δίνη της ύφεσης να μην έχει τελειωμό, οι δανειστές μας θυμούνται ξανά να ζητήσουν με συγκεκαλυμμένο τρόπο την δική τους "συγνώμη" από τον ελληνικό λαό.

Σίγουρα δεν είναι το πρώτο ούτε θα είναι και το τελευταίο mea culpa που ειπώνεται εκ μέρους τους. Είναι όμως δώρον άδωρον για τους Έλληνες που έχουμε απωλέσει το 1/3 των εισοδημάτων μας και έχουμε εξαλείψει κατά το ήμισυ το βιοτικό μας επίπεδο, να ακούμε ξανά και ξανά για τα λάθη που έκαναν οι δανειστές μας στις δικές μας πλάτες.

Η κυρία Λαγκάρντ με τους παχυλούς μισθούς και τα αξεπέραστα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά της προνόμια, μπορεί να παραδέχτηκε το λάθος στην "δημοσιονομική συνταγή" που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα, όμως δεν λέει κουβέντα για το πώς θα διορθωθεί αυτό το λάθος. Για το πώς θα αναπληρωθεί η δυστυχία, οι αυτοκτονίες, οι απελπισία που έχουν επισκιάσει την ελληνική κοινωνία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν μιλά κανείς! Για όλες αυτές τις πληγές που έχουν ανοίξει στον ελληνικό λαό εξαιτίας των "λαθών" της κυρίας Λαγκάρντ και των Ευρωπαίων, ουδέν σχόλιο από τους δανειστές μας!

Όσο η δημόσια συγνώμη των δανειστών μας εξαντλείται σε επικοινωνιακά τρικ και μάλιστα εν μέσω προεκλογικής περιόδου, τόσο οι Έλληνες έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία ακόμα απόπειρα κατευνασμού της οργής τους για τα όσα δεινά προκάλεσαν στην χώρα μας οι δήθεν... "αυθεντίες- οικονομολόγοι" του ΔΝΤ και της Ευρώπης.

Μήπως ήρθε η στιγμή για την κυρία Λαγκάρντ, τον κύριο Μπαρόζο και τους λοιπόυς Ευρωπαίους να καταλάβουν κάποτε ότι απευθύνονται σε έναν λαό με νοημοσύνη και όχι σε ιθαγενείς για να τους πουλάνε "καθρεφτάκια" με παραδοχές λάθους που εκείνοι προκάλεσαν αλλά εμείς πληρώνουμε;

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας: Μαριονέτα του Μπαρόζο ο Σαμαράς

Ρεπορτάζ – «βόμβα»: Έτσι «έπαιξαν» Ευρωπαίοι και Έλληνες με τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων

Λαγκάρντ: Η ουκρανική κρίση μπορεί να έχει σοβαρές οικονομικές συνέπειες