ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αλεξανδρούπολη: Πωλητήριο στο κάμπινγκ

Αλεξανδρούπολη: Πωλητήριο στο κάμπινγκ

Έξι μήνες μετά τη μεταβίβαση έκτασης 151 στρεμμάτων στην παραλία της Αλεξανδρούπολης, από τον ΕΟΤ προς το ΤΑΙΠΕΔ, το Ταμείο έβγαλε την έκταση προς πώληση με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του με κωδικό ETAD 127.

Στην ανάρτηση αναφέρονται ως προτεινόμενες χρήσεις η δημιουργία ξενοδοχείου ή παραθεριστικών κατοικιών ή χρήσεις τουρισμού υγείας. Ωστόσο υπάρχει σημείωση ότι μέρος του χώρου βρίσκεται υπό παραχώρηση. Υπενθυμίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της έκτασης έχει παραχωρηθεί κατά χρήση στον Δήμο Αλεξανδρούπολης από το 1987, ενώ ένα μικρότερο μέρος έχει παραχωρηθεί από το 1981 στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η έκταση αξιοποιείται πλήρως με αθλητικές εγκαταστάσεις, πλαζ, κάμπινγκ, αναψυκτήρια, καφε εστιατόριο, πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, πάρκιγκ και θερινό κινηματογράφο, ενώ αποτελεί και την έδρα της "Γιορτής Κρασιού".

Το ευτράπελο είναι ότι πωλείται επίσης γειτονική έκταση 17 στρεμμάτων στην οποία κατασκευάζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης με προϋπολογισμό 8 εκ. ευρώ και προτείνεται να χρησιμοποιηθεί ως κατοικίες - διαμερίσματα! (κωδικός ΑΒΚ 2605)

Στην ίδια λίστα ακινήτων προς πώληση βρίσκουμε επίσης μια παραλιακή έκταση στην Αρωγή Ροδόπης έκτασης 19 στρεμμάτων, μια παραλιακή έκταση στο Φανάρι Ροδόπης 11 στρεμμάτων, το Ξενία Κομοτηνής, μια παραλιακή έκταση στην Ποταμιά Ξάνθης έκτασης 132 στρεμμάτων, μια έκταση 60 στρεμμάτων στο Μικροχώρι Τοπείρου Ξάνθης, μια έκταση 38 στρεμμάτων στη Γαλήνη Τοπείρου Ξάνθης και ένα κτίριο 625 τμ στην Σταυρούπολη.

Ωστόσο το θέμα πήρε δημοσιότητα καθώς στη λίστα περιλαμβάνεται η σπάνιας ομορφιάς παραλία της Ελαφόνησου, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και υποχρέωσε το ΤΑΙΠΕΔ να απαντήσει διευκρινίζοντας ότι "η πάγια διαδικασία για την αξιοποίηση ακίνητης δημόσιας περιουσίας που προβλέπεται από τον ιδρυτικό νόμο του ΤΑΙΠΕΔ, προϋποθέτει την κατάρτιση ΕΣΧΑΔΑ και περιλαμβάνει τρεις ουσιώδεις ασφαλιστικές δικλείδες:

1) κατάρτιση Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΣΜΠΕ) για την όποια ανάπτυξη, όπου είναι αυτονόητος ο απόλυτος σεβασμός στις περιβαλλοντικές και άλλες δεσμεύσεις κάθε ακινήτου

2) δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες και την Περιφερειακή Διοίκηση επί του σχεδίου ανάπτυξης και την ΣΜΠΕ

3) γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας ως προς την πληρότητα της ΣΜΠΕ και τη νομιμότητα της προτεινόμενης ανάπτυξης."

thrakinews

Διαβάστε επίσης: "Πνίγονται" Χαλκιδική και Πιερία από τις πλημμύρες στη Σερβία