ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οδηγία για υπερβολικές χρεώσεις σε ταξί

Οδηγία για υπερβολικές χρεώσεις σε ταξί

Οδηγία εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, για την προστασία καταναλωτών-επιβατών ΤΑΧΙ με αφορμή καταγγελίες για παράνομη μεσολάβηση στην μίσθωση ΤΑΧΙ από διαδικτυακές επιχειρήσεις, αμφιβόλου νομιμότητας, χωρίς φυσική και φορολογική παρουσία στην Ελλάδα.

Με την οδηγία καλούνται οι καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να χρησιμοποιούν μόνο αδειούχους κατόχους ΤΑΧΙ και νόμιμες υπηρεσίες κλήσης ΤΑΧΙ και να καταγγέλλουν στις αρχές κάθε παράβαση που έρχεται σε γνώση τους.
Εφιστάται η προσοχή στο επιβατικό κοινό να είναι προσεκτικό σχετικά με «εναλλακτικές» υπηρεσίες ΤΑΧΙ μέσω διαδικτύου και κινητών τηλεφώνων.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία απαγορεύεται οποιαδήποτε αυξομείωση στο τιμολόγιο του ταξί, εκτός από το επικόμιστρο που ορίζει ο νόμος.

Συνεπώς καμία προσφορά, για μειωμένο ή αυξημένο κόμιστρο δεν είναι νόμιμη αφού δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού από όπου κι αν προέρχεται, είτε από φυσικό πρόσωπο, είτε από ραδιοταξί, είτε από υπηρεσίες κλήσης ταξί μέσω τηλεφώνου ή ίντερνετ. Αυτονόητο είναι ότι απαγορεύεται η πολλαπλή μίσθωση.

Ρoή Ειδήσεων