ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Άμεσες οι μεταρρυθμίσεις, άμεσα και η χρηματοδότηση»

«Άμεσες οι μεταρρυθμίσεις, άμεσα και η χρηματοδότηση»

Αν το πακέτο μεταρρυθμίσεων που σκοπεύει να θέσει σε εφαρμογή η κυβέρνηση είναι πραγματικά θαρραλέο και ανακοινωθεί άμεσα, ήτοι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας, θεωρείται αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο να δοθουν κεφάλαια από τους πιστωτές της ακόμα και στις 8 Απριλίου, όπως δήλωσε στο ΜΝΙ ανώτατος αξιωματούχος της ευρωζώνης.

Ο αξιωματούχος εξήγησε πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής (19/03) μίνι Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα, αποφασίστηκε ότι τα κέρδη της ΕΚΤ από τα ελληνικά ομόλογα (1,9 δισ. ευρώ), θα αποτελέσουν κατά τα φαινόμενα το επόμενο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα.

Ένας δεύτερος αξιωματούχος της Κομισιόν υποστήριξε ότι είναι πιθανή μια έκτακτη συνεδρίαση του Eurogroup την επόμενη Παρασκευή, αν η Ελλάδα υποβάλλει τις μεταρρυθμίσεις τις επόμενες ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, ότι οι εταίροι δεν είναι αρνητικοί στην αποδέσμευση χρημάτων ακόμα και πριν περάσουν οι μεταρρυθμίσεις από τη Βουλή, αφενός ως από πλευράς τους ένδειξη καλής θέλησης, αφετέρου για να αποφευχθεί το ενδεχόμενου πιστωτικού γεγονότος.

Σχετικές ειδήσεις