ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θρίλερ με το έγγραφο που θα κατατεθεί στο Eurogroup

Θρίλερ με το έγγραφο που θα κατατεθεί στο Eurogroup

Κορυφώνεται το διαπραγματευτικό θρίλερ στις Βρυξέλλες.

Λίγο πριν από τις 13:00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Τελευταίες πληροφορίες από ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι δύο διαφορετικά κείμενα θα κατατεθούν στο Eurogroup.

Νωρίτερα, κοινοτική πηγή ανέφερε ότι ετοιμάζεται η πρόταση που θα σταλεί στο Eurogroup, η οποία φέρεται να έχει συνδιαμορφωθεί από τις δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα, άλλες ευρωπαϊκές πηγές υποστήριζαν ότι ένα σύνολο εγγράφων, που εγκρίθηκαν ομόφωνα από τους θεσμούς, στάλθηκε στο Eurogroup και μπορεί να αποτελέσει βάση συμφωνίας.

Ωστόσο, το Reuters, επικαλούμενο με τη σειρά του αξιωματούχους της Eυρωζώνης, αναφέρει ότι το Eurogroup θα εργαστεί πάνω στην πρόταση των θεσμών, αφού δεν υφίσταται συμφωνία με την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 14:30 ώρα Ελλάδος αναμένεται να συνεδριάσει το Eurogroup για να εξετάσει το κείμενο που κατέθεσαν οι θεσμοί.

Κυβέρνηση: Εμμένουμε στις ρεαλιστικές προτάσεις μας

«Η ελληνική πλευρά παρέμεινε σταθερή στις προτάσεις της, οι οποίες και είχαν αναγνωριστεί ως βάση συζήτησης πριν από λίγες ημέρες», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Και προσθέτουν: «Οι προτάσεις εξειδικεύθηκαν και κατατέθηκαν στους θεσμούς και θα κατατεθούν και στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αποτελούν δε μια άκρως ρεαλιστική προσέγγιση για άμεση συμφωνία στο πνεύμα της απόφασης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου».

«H ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει υπευθυνότητα και βούληση για λύση. Τώρα είναι ώρα που κρίνεται η υπευθυνότητα και η βούληση του καθενός», καταλήγουν οι ίδιες πηγές.

Eurogroup: Αυτή είναι η πρόταση των θεσμών

Σχετικές ειδήσεις