ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συμφωνία: Eν αναμονή του χρησμού των θεσμών

Συμφωνία: Eν αναμονή του χρησμού των θεσμών

Τα πρώτα μηνύματα από τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι θετικά. Εν αναμονή πλέον του χρησμού Γιούνκερ, Ντράγκι, Λαγκάρντ και Ντάισελμπλουμ για την ελληνική πρόταση με τον Ελληνα πρωθυπουργό εντός των τειχών να διαμηνύει ότι ή «θα συνεχίσουμε όλοι μαζί ή θα φύγουμε όλοι μαζί» καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει υπέρ της.

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ - ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΒΗΜΑ ΤΟ EUROGROUP TOY ΣΑΒΒΑΤΟΥ

Την έγκαιρη παραλαβή των ελληνικών προτάσεων χτες το βράδυ, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ενώ ενημέρωσε πως αυτήν την ώρα λαμβάνει χώρα η αξιολόγηση των προτάσεων από τους τρεις θεσμούς - την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Ο ίδιος εκπρόσωπος απέφυγε να δώσει μια πρώτη εκτίμηση για το περιεχόμενο των προτάσεων, καθώς όπως είπε, «η διαδικασία είναι σε εξέλιξη». Σημείωσε ωστόσο, ότι η έκθεση των θεσμών θα είναι έτοιμη πριν από το τέλος της σημερινής ημέρας και θα αποσταλεί στους εκπροσώπους των κρατών μελών στο Euro Working Group.

Επιπλέον, ο Μ. Σχοινάς σημείωσε ότι σήμερα στις 14.00 ώρα Ελλάδας, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με το Μάριο Ντράγκι, την Κριστίν Λαγκάρντ, τον Κλάους Ρέγκλινγκ και το Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Ο Μ. Σχοινάς υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της εντολής από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας να εξετάσουν το ελληνικό αίτημα για νέο πρόγραμμα, οι τρεις θεσμοί διενεργούν παράλληλα έρευνα για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, η οποία επίσης θα αποσταλεί στα κράτη μέλη.

Τέλος σχολίασε ότι το επόμενο βήμα είναι το Eurogroup του Σαββάτου.