ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup – Ντομπρόβσκις: Καμία επίσημη απόφαση για το χρέος πριν τον Οκτώβρη

Eurogroup – Ντομπρόβσκις: Καμία επίσημη απόφαση για το χρέος πριν τον Οκτώβρη

Προσερχόμενος στις εργασίες του Eurogroup, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν που σήμερα θα αντικαθιστά τον Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η Κομισιόν και οι άλλοι θεσμοί εργάστηκαν εντατικά για αυτή τη συμφωνία που παράσχει την βάση για την οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, με την προϋπόθεση πως θα εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα».

Ο κ. Ντομπρόβσκις ανέφερε ότι η τεχνική συμφωνία που επετεύχθη πριν από λίγες ημέρες μεταξύ των ελληνικών αρχών και των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών αποτελεί καλή βάση για μια πολιτική συμφωνία. Πρόσθεσε, ότι η τεχνική συμφωνία αποτελεί καλή βάση για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση ότι το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί πλήρως.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι υπάρχουν ακόμα ερωτήματα που παραμένουν αναπάντητα, σχετικά με τις προϋποθέσεις που θα συνοδεύουν το νέο πρόγραμμα και τα οποία αφορούν, μεταξύ άλλων, τον τραπεζικό τομέα, τις χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, το μέγεθος των δόσεων του νέου δανείου.

Καταλήγοντας, ο Βλ. Ντομπρόβσκις σημείωσε ότι οι τεχνικές διαπραγματεύσεις έγιναν σε στενή συνεργασία με το ΔΝΤ. Όπως είπε ο ίδιος, το ΔΝΤ έχει το δικό του πρόγραμμα και εξετάζει το ενδεχόμενο τριετούς προγράμματος με την Ελλάδα, ωστόσο δεν αναμένεται επίσημη απόφαση επ’ αυτού του ζητήματος πριν από τον Οκτώβριο.

Σχετικές ειδήσεις