ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντομπρόβσκις: Δεν είναι ευρωπαϊκή κρίση, αλλά ελληνική!

Ντομπρόβσκις: Δεν είναι ευρωπαϊκή κρίση, αλλά ελληνική!

Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, ισχυριζόμενος πως η ελληνική κρίση δεν αποτέλεσε κίνδυνο για την Ευρώπη και άρα δεν επηρέασε την σταθερότητα του ευρώ…

Για το ισχυρό στέλεχος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις «η Ελλάδα έχει κάνει ολική στροφή προς το σωστό δρόμο». Ποιος είναι ο «σωστός δρόμος»; Η πιστή εφαρμογή του προγράμματος.

Ξεκαθαρίζει, βέβαια, στη συνέντευξη που έδωσε στη Die Welt πως η Αθήνα έχει ακόμη να διανύσει αρκετό δρόμο. Η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος ξεκινά τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, λέει ο Ντομπρόβσκις ο οποίος κάλεσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «να συνεχίσει να συμμετέχει στο ελληνικό πρόγραμμα και χρηματικά».

«Η Αθήνα μένει να εκπληρώσει ακόμη ορισμένες προϋποθέσεις», επισημαίνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν. Παρ’ όλα αυτά, διακρίνει την «ξεκάθαρη βούληση της κυβέρνησης να τρέξει το πρόγραμμα διάσωσης».

Δεν παραλείπει να αναφέρει στη συνέντευξή του και το μείζον «αγκάθι» για την κυβέρνηση που δεν είναι άλλο από το ασφαλιστικό. Η ερώτηση που δέχεται από την Die Welt είναι αν ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει την «πολιτική δύναμη» να περάσει τις μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούν.

«Εκτιμούμε ότι η Ελλάδα θα παραμείνει προσκολλημένη στις δεσμεύσεις της», απαντά ο Ντομπρόβσκις.

Το ευρώ δεν επηρεάστηκε αλλά…

Μπορεί η «ελληνική κρίση» κατά τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν να μην επηρέασε την σταθερότητα του ευρώ, όμως δεν συνέβη το ίδιο και με την επιθυμία άλλων χωρών να ενταχθούν στη ζώνη του ευρώ. Σε αυτήν την περίπτωση το παράδειγμα της Ελλάδας λειτούργησε αποθαρρυντικά…

Σχετικές ειδήσεις