ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλείδωσε» η φοροεπιδρομή: Δείτε τα νέα βάρη στην καθημερινότητά μας

«Κλείδωσε» η φοροεπιδρομή: Δείτε τα νέα βάρη στην καθημερινότητά μας

Νέο πακέτο μέτρων και αυξήσεων έρχεται να κάνει ακόμα πιο δύσκολη τη ζωή των Ελλήνων που στενάζουν από έξι χρόνια άγριας λιτότητας, μισθολογικών περικοπών και συνεχούς φορολόγησης.

ΝΕΟ «ΧΤΥΠΗΜΑ» ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΥΘΕΝΩΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΛΛΗΝΕΣ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η νέα…ληστρική επιδρομή στα πορτοφόλια των Ελλήνων έρχεται μέσω των πρόσθετων μέτρων ύψους 1,8 δις. ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση.

Τα νέα μέτρα όπως όλα δείχνουν, θα επιβαρύνουν την καθημερινότητα των Ελλήνων καθώς θα αυξηθούν βασικά αγαθά και υπηρεσίες.

Άλλωστε, το «χαράτσι» σε είδη της καθημερινότητας είναι η εύκολη λύση στην οποία συναίνεσε η κυβέρνηση προκειμένου να μην υλοποιηθούν τα μέτρα που επιτακτικά απαιτούσε το ΔΝΤ, δηλαδή ψαλίδι στους μισθούς του Δημοσίου και νέα αύξηση στο ΦΠΑ.

Τι θα επηρεαστεί από την επερχομενη φοροεπιδρομή

Καύσιμα, κυρίως βενζίνη και όχι πετρέλαιο κίνησης όπως σχεδιαζόταν αρχικά, υγραέριο, αέριο κίνησης, τέλη κινητής τηλεφωνίας, τσιγάρα, αλκοόλ, τραπεζικές συναλλαγές και σε τέλη ταξινόμησης των ΙΧ.

Ειδικά για τα ΙΧ, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εξετάζεται η σύνδεση του τέλους ταξινόμησης με την εργοστασιακή τιμή και όχι με τα κυβικά όπως ισχύει σήμερα.