ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε μυστική συνάντηση η συμφωνία της Ουάσιγκτον για το «μαξιλάρι» των 3 δισ.

Σε μυστική συνάντηση η συμφωνία της Ουάσιγκτον για το «μαξιλάρι» των 3 δισ.

Μετά από έντονη διαμάχη, οι διεθνείς δανειστές της Ελλάδας, για πρώτη φορά, προχώρησαν σε κατ' αρχήν συμφωνία - σε κοινή γραμμή - για την αξιολόγηση των ελληνικών μεταρρυθμίσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Süddeutsche Zeitung, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και του ΔΝΤ συμφώνησαν στην Ουάσιγκτον σε μια συμβιβαστική λύση, σύμφωνα με την οποία η Αθήνα θα αποφασίσει ένα πρόσθετο πακέτο μέτρων λιτότητας και μεταρρυθμίσεων ως «απόθεμα».

Το «μαξιλάρι» μέτρων από το πακέτο θα τεθεί σε ισχύ μόνον όταν τα αρχικά προβλεπόμενα μέτρα λιτότητας και οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπονται θα αποτύχουν στον τελικό στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Η συμφωνία έγινε στο περιθώριο της ετήσιας συνάντησης του ΔΝΤ, σε μυστική συνάντηση των πιστωτών, συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προέδρου της ΕΚΤ, Mario Draghi, επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Pierre Moscovici και του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχετικές ειδήσεις