ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Μάχη» δανειοληπτών και Τραπεζών με επίκεντρο το νόμο Κατσέλη

«Μάχη» δανειοληπτών και Τραπεζών με επίκεντρο το νόμο Κατσέλη

Από «κόσκινο» περνούν οι Τράπεζες τις αιτήσεις για την υπαγωγή στο νόμο Κατσέλη που προστατεύει τους δανειολήπτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» οι Τράπεζες υποστηρίζουν ότι περίπου το 25% όσων ζητούν να υπαχθούν σε πλαίσιο προστασίας δεν έχει οικονομική αδυναμία και είναι στην πραγματικότητα στρατηγικός κακοπληρωτής.

Με βάση το δημοσίευμα του Έθνους, οι Τράπεζες παρουσιάζουν στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι οι μεγάλος αριθμός οφειλετών που δηλώνει οικονομική αδυναμία, διαθέτει και χρήματα και μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Μάλιστα, όπως πιστεύουν γι’ αυτό το λόγο γίνεται και απόρριψη των υποθέσεων από τα δικαστήρια.

Είναι χαρακτηριστικό, λένε τραπεζικές πηγές, ότι από τις 20.000 υποθέσεις που έχουν τελεσιδικήσει μέχρι τώρα, οι 7.000 απορρίφθηκαν ενώ για τουλάχιστον 5.000 υποθέσεις κρίθηκε ότι οι δανειολήπτες μπορούν να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους και δεν δικαιούνται προστασία με το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Συνολικά, υπολογίζουν σε στα 5 δισ. ευρώ το ύψος των δανείων που ανήκουν σε στρατηγικά κακοπληρωτές, οι οποίοι έχουν προσφύγει δικαστικά για ευνοϊκή μεταχείριση.

Σχετικές ειδήσεις