Τσακαλώτος για Σόιμπλε: Είναι πονηρός και ξέρει ότι όσα λέει δεν μπορούν να συμβούν

Τσακαλώτος για Σόιμπλε: Είναι πονηρός και ξέρει ότι όσα λέει δεν μπορούν να συμβούν

Η Γερμανία φαίνεται ότι βρίσκεται σε… σύγχυση, καθώς από τη μία πλευρά επιθυμεί διακαώς το ΔΝΤ να ενταχθεί στο ελληνικό πρόγραμμα και από την άλλη δεν δέχεται την αναδιάρθρωση του χρέους, όπως υποστήριξε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του στο Bloomberg.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ότι εξήγησε την παραπάνω άποψη κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό ομόλογό του, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο κ. Σόιμπλε θεωρεί ότι το πρόγραμμα θα "δουλέψει", το ΔΝΤ θα ενταχθεί σε αυτό και δεν θα υπάρξει αναδιάρθρωση του χρέους. Όμως κάτι πρέπει να δώσεις και νομίζω ότι βαθιά μέσα του το κατανοεί πλήρως αυτό», τόνισε ο κ. Τσακαλώτος.

Αναφερόμενος, μάλιστα, στον κ. Σόιμπλε τον χαρακτήρισε ως ένα «πονηρό πολιτικό. Βρίσκεται στο προσκήνιο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Δεν νομίζω ότι δεν κατανοεί ότι δεν μπορούν να συμβούν όλα όσα θέλει».

Μάλιστα ο κ. Τσακαλώτος δεν δίστασε να παρομοιάσει την Ελλάδα με μία… γαζέλα η οποία προσπαθεί να αποφύγει δύο… ελέφαντες που τσακώνονται, χαρακτηρίζοντας, φυσικά, ως «ελέφαντες» Βερολίνο και ΔΝΤ.

«Μάλλον θα πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις ώστε να… χτυπήσουν τα κεφάλια τους, μήπως τελικώς κατορθώσουν να βρουν μία λύση», δήλωσε, φυσικά χαριτολογώντας ο Έλληνας υπουργός.

Ο κ. Τσακαλώτος υποστήριξε ακόμη ότι επιθυμεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, με το Ταμείο να έχει περιθώριο έως το τέλος του 2016 για να το αποφασίσει, καθώς μη συμμετοχή του θα δυσκολέψει πολύ την έγκριση του τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα από το γερμανικό κοινοβούλιο.