Δολοφονία στη Ρόδο: Ο 19χρονος αναγνώρισε 12 από τους κρατούμενους που του επιτέθηκαν

Στην αναγνώριση 12 κρατουμένων των φυλακών Αυλώνα…

Ζακ Κωστόπουλος: Ελεύθεροι οι αστυνομικοί που εμφανίζονται σε βίντεο να τον χτυπούν

Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τέσσερις…

Πού στέλνει η Άγκυρα το Barbaros - Δείτε χάρτες

Κλιμακώνοντας την ένταση σε Αιγαίο και Ανατολική…

Ο νέος συνεργάτης της Redstone για το Athens Alive!

Η Redstone ανακοίνωσε τη συνεργασία της με…

Καιρός: Πού θα χιονίσει την Πέμπτη; Η νέα ενημέρωση της ΕΜΥ και όλα τα υψόμετρα ...

Καιρός: Νέα ενημέρωση από την ΕΜΥ και αναλυτικό…

Προς «ναυάγιο» η εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά

Προς «ναυάγιο» η εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Καναδά

Η Καναδή υπουργός Εμπορίου Κρίστια Φρίλαντ κάλεσε σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση «να τελειώσει τη δουλειά της» αναφορικά με τη CETA, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και του Καναδά, υπενθυμίζοντας ότι η χώρα της είναι έτοιμη να την υπογράψει, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Belga.

«Κάναμε τη δουλειά μας, έχει έρθει η ώρα να ολοκληρώσει η ΕΕ τη δική της», τόνισε η Φρίλαντ μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Η Καναδή υπουργός διευκρίνισε ότι σήμερα το πρωί θα αναχωρήσει από το Βέλγιο για να επιστρέψει στο Τορόντο.
«Ελπίζω πραγματικά οι Ευρωπαίοι να καταφέρουν να πετύχουν και να μπορέσω να επιστρέψω σε μερικές ημέρες με τον πρωθυπουργό μου (Τζάστιν Τριντό) για να υπογράψουμε τη συμφωνία», πρόσθεσε.

Ο Σουλτς από την πλευρά του επεσήμανε ότι η σύνοδος κορυφής που είναι προγραμαμτισμένη για την Πέμπτη με τον Καναδά παραμένει στην ατζέντα προς το παρόν. «Τα προβλήματα βρίσκονται στο τραπέζι των Ευρωπαίων και πρέπει να προσπαθήσουμε να τα λύσουμε», είπε.

«Η συνάντηση αυτή ήταν πολύ εποικοδομητική και ίσως θα είναι αποφασιστική. Παραμένω αισιόδοξος», τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συνέχεια ο Σουλτς αναμένεται να συναντηθεί με τον επικεφαλής της κυβέρνησης της Βαλονίας Πολ Μανιέτ. Η γαλλόφωνη Βαλονία του Βελγίου αρνείται να επικυρώσει τη συμφωνία, υπέρ της οποίας έχουν ταχθεί όλες οι χώρες-μέλη της ΕΕ. Χωρίς τη συγκατάθεση και των πέντε τοπικών κυβερνήσεών του όμως το Βέλγιο δεν μπορεί να στηρίξει τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία (Ceta) με τον Καναδά.