ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γ.Μανιάτης: «Τεράστια επενδυτική ευκαιρία για την Ελλάδα το Helios»

Γ.Μανιάτης: «Τεράστια επενδυτική ευκαιρία για την Ελλάδα το Helios»
Ως τεράστια επενδυτική ευκαιρία για την Ελλάδα η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 30 δισ. ευρώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Helios» ο υφυπουργός Περιβάλλοντος..

Ως τεράστια επενδυτική ευκαιρία για την Ελλάδα η οποία μπορεί να ξεπεράσει τα 30 δισ. ευρώ χαρακτήρισε το πρόγραμμα «Helios» ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Γιάννης Μανιώτης μιλώντας στα μέλη της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής.

Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός είπε ότι «η ενέργεια που παράγεται από το πρόγραμμα θα εξάγεται και θα είναι καθαρό δημόσιο έσοδο για την χώρα. Αρχικά οι επενδύσεις μπορούν να ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ και σε βάθος χρόνου να αγγίξουν τα 30 δισ. ευρώ» σημειώνοντας ότι αποτελεί μοναδική ευκαιρία για «εξαγωγή πράσινης ενέργειας – ηλιακής και αιολικής - σε χώρες γειτονικές οι οποίες διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να εκπληρώσουν τους στόχους και είναι διατεθειμένες να πληρώσουν».

Επιπροσθέτως, ο κ. Μανιάτης είπε ότι η Ελλάδα με το πρόγραμμα «Helios» μπορεί να λύσει το πρόβλημα ενεργειακής διασύνδεσης των νησιών με την ηπειρωτική χώρα.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «κάθε χρόνο ξοδεύουμε τεράστια ποσά για την ενεργειακή επάρκεια νησιών. Για να γίνει λοιπόν η μεταφορά ηλιακής ενέργειας από τα νησιά και την ηπειρωτική χώρα προς τη Γερμανία θα δημιουργηθεί δίκτυο το οποίο θα χρησιμοποιηθεί και για τις εσωτερικές μας ανάγκες.