Άλλα… λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον Τσακαλώτο για το Ελληνικό

Άλλα… λόγια ν’ αγαπιόμαστε από τον Τσακαλώτο για το Ελληνικό

Τη δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει γρήγορα το έργο στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, υποστηρίζοντας όμως ότι δεν είναι δυνατό να υπάρξει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για την παράδοση στην επενδυτή.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, σχετικά με το θέμα, ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε ότι δεν είναι εφικτό να υπάρξει ακριβής χρόνος παράδοσης, δεδομένου ότι υπάρχουν ζητήματα που δεν εμπίπτουν στον έλεγχο της κυβέρνησης.

Όπως είπε, υπάρχουν οι Αρχές που εμπλέκονται στο έργο, οι οποίες αφενός είναι ανεξάρτητες να γνωμοδοτήσουν, αφετέρου έχουν τους χρόνους τους ως προς την έκδοση των αποφάσεών τους.

Ο κ. Τσακαλώτος, τόνισε πάντως ότι «σύντομα θα επιλυθούν τα θέματα με το Δασαρχείο και την Αρχαιολογική Υπηρεσία και ενημέρωσε επίσης ότι δρομολογείται η στελέχωση του γραφείου του Ελληνικού για να καλυφθούν οι ανάγκες σε προσωπικό».

«Έχουν περάσει εννέα μήνες από τότε που συζητήσαμε εδώ ότι ολοκληρώνονται οι διαδικασίες και όπως το πάτε δεν θα τελειώσουν ούτε σε ένα χρόνο, αφού ούτε Προεδρικό Διάταγμα εκδόθηκε», υποστήριξε από την πλευρά του ο ερωτών βουλευτής.

Πηγή: Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων