ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Την Πέμπτη 18 Μαΐου ψηφίζονται τα σκληρά μέτρα του πρόσθετου μνημονίου

Την Πέμπτη 18 Μαΐου ψηφίζονται τα σκληρά μέτρα του πρόσθετου μνημονίου

Με τη διαδικασία του επείγοντος θα ψηφιστούν τα σκληρά μέτρα που συμφωνήθηκαν μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ενώ ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος γνωστοποίησε ότι δε θα συνδεθεί νομοθετικά η εφαρμογή των μέτρων και των αντίμετρων με την απομείωση του χρέους.

Το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει περικοπές στις συντάξεις, μείωση του αφορολόγητου και αλλαγές επί τα χείρω στις ομαδικές απολύσεις θα κατατεθεί αύριο Παρασκευή 11 Μαΐου, στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου στην Ολομέλεια με την διαδικασία του επείγοντος.

Την προηγούμενη μέρα, Τετάρτη 17 θα εισαχθεί στην Ολομέλεια και η συζήτηση θα είναι διήμερη.

Αυτό που καταδεικνύεται είναι ότι το αφήγημα της αποδοχής των σκληρών μέτρων με «αντάλλαγμα» την ελάφρυνση του χρέους έχει αποδομηθεί καθώς απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξει ρήτρα που θα συνδέει τα μέτρα με το χρέος.

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη, ο κ. Τσακαλώτος ενημέρωσε ότι ως τα Χριστούγεννα θα μεταφερθούν στο κτήριο Κεράνη η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, η Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών και το Γραφείο Ενημέρωσης Δανειοληπτών.

Το χρονοδιάγραμμα αυτό, έθεσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχετικώς με το θέμα της αξιοποίησης των ακίνητων του Δημοσίου.

Θέτοντας ζήτημα υψηλών ενοικίων που αναγκάζεται να καταβάλλει το Δημόσιο, ο κ. Λυκούδης, επικαλέστηκε παράδειγμα του πρώην υπουργού, Τρύφωνα Αλεξιάδη ο οποίος είχε πει «πως αν μετακομίσουμε τους υπάλληλους σε τετράστερο ξενοδοχείο θα μας ζητούσαν λιγότερα χρήματα το μήνα και θα μας προσέφεραν και πρωινό».

Σχετικές ειδήσεις